Presó per a tres dels nou detinguts per la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat

S'investiguen presumptes agressions i abusos sexuals contra adults i xiquets i la Generalitat assumeix la tutela dels menors alliberats en l'operació policial

Entrada a la masia que albergava la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat
Entrada a la masia que albergava la secta desarticulada a Vistabella del Maestrat / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 6 de Castelló ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a tres de les nou persones detingudes per presumptament pertànyer a la secta desarticulada en una masia de Vistabella del Maestrat, a l'Alcalatén. Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, se les investiga per delictes d'agressió i abús sexual contra adults i menors d'edat, tràfic d'éssers humans i exhibició de pornografia a menors. La causa està ja judicialitzada i s'ha declarat secreta. 

La investigació sobre els fets va començar fa més d'un any, però va ser dimarts quan la Policia Nacional hi va entrar i va escorcollar el complex que albergava el grup, al mas de la Xaparra. Els agents detingueren nou persones, cinc dones i quatre homes. El líder de la suposada secta és una de les tres persones que la jutgessa ha enviat a presó, mentre que les altres sis han quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars d'allunyament i prohibició de comunicació amb les víctimes. 

Se sospita que els membres abusaven de menors i violaven els adults que captaven. De moment s'han comptabilitzat dotze víctimes i ara s'investiga la documentació i els ordinadors confiscats per a indagar si gravaven i difonien les agressions.

La Generalitat tutelarà els dos menors alliberats

Fonts de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives han confirmat a Efe que la Generalitat ha assumit la tutela de dos menors que vivien en aquest recinte i que quedaren alliberats gràcies a l'actuació policial. 

L'alcalde de Vistabella del Maestrat, Jordi Alcón, ha explicat que ningú al poble va sospitar de possibles activitats il·lícites comeses a la masia, situada a uns huit quilòmetres del nucli urbà, de 330 habitants, en direcció a Castelló de la Plana. El regidor ha confirmat que allà hi vivien xiquets i adults, alguns empadronats en els municipi, encara que cap menor acudia al centre escolar de Vistabella.

El diari Las Provincias assenyala aquest divendres que el suposat líder de la secta, de 64 anys, s'autodenomina "enviat de Déu", és autor de dos llibres d'autoajuda i ha regentat una herboristeria a Castelló. El Levante-EMV, d'altra banda, afig que aquest individu prometia la curació de xiquets malalts, que els dos menors alliberats tenen 12 i 13 anys i que la Policia Nacional ha trobat en la masia fotos i vídeos de suposades pràctiques del grup.

També et pot interessar

stats