La UV organitza una jornada sobre violència masclista marcada per les denúncies a un professor

La rectora farà una declaració institucional de condemna

La UV organitza una jornada sobre violència masclista marcada per les denúncies a un professor

La Universitat de València inaugura aquest divendres jornada sobre violència masclista on està previst que la rectora, Mavi Mestre,  faça una declaració institucional sobre el cas del professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació denunciat per comentaris masclistes.

Les alumnes de la Universitat de València s’han tancat durant dos dies en la Facultat de Ciències de l’Educació i Filosofia per a denunciar actituds masclistes per part dels professors. 

Segons han anunciat en un comunicat a través de Twitter (@alumnat), l’objectiu d’aquesta acció és “visibilitzar i acabar amb les pràctiques dutes a terme per alguns professors de la Universitat de València i amb les seues actituds patriarcals i masclistes”. 

En el comunicat detallen algunes de les frases que han escoltat per part dels professors com “normal que esternudes, anit anaves molt fresca” o “com em posa la teua veu”. 

D'aquesta manera, han assegurat que no van a acceptar “més agressions verbals”, ni per part dels mestres ni per part d’altres membres de la institució. 

Les estudiants denuncien “un comportament verbal denigrant i sexista d'un professor del centre que va tenir lloc el curs passat” i que va rebre un advertiment.

Resposta de la UV

Des de la Universitat de València han mantingut dijous una reunió amb les estudiants de la Facultat de Filosofia i Educació. Els responsables de la institució acadèmica han reafirmat la seua “tolerància zero” davant aquests comportaments i han animat els integrants de la comunitat universitària a presentar denúncies formals per a poder activar el protocol contra l'assetjament.

Tanmateix, la universitat ha explicat que no s'ha obert expedient informatiu contra cap professor perquè no els consta cap denúncia al respecte. A més, des de la UV han expressat a les alumnes “la fermesa de la Universitat de València per a lluitar contra aquests comportaments, el rebuig de la institució i l'objectiu de continuar lluitant en la defensa dels valors de la igualtat, la diversitat i la qualitat de la docència, així com el respecte a la dignitat de les persones”.

També et pot interessar

stats