La UV estudia reubicar els exàmens finals si l’Acampada Palestina manté el bloqueig de la Facultat de Filosofia

La vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez, ha explicat esta vesprada en À Punt que s’estan revisant els sis projectes d’investigació europeus del centre amb participació israeliana

Estudiantat propalestina es manifesta este dijous a les portes de la Facultat de la Filosofia de la UV
Estudiantat pro-Palestina es manifesta este dijous a la porta de la Facultat de la Filosofia de la UV / @acampadauv (X)

La vicerectora d'Estudis de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha explicat este dijous de vesprada que estudia reubicar els exàmens finals si l’Acampada Palestina manté el bloqueig de la Facultat de Filosofia per a "respectar el dret de les persones a l'educació". També s'ha mostrat "preocupada" per l'acció de l'Acampada Palestina UV, que s'ha tancat amb barricades este dijous de matinada a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.

Així ho ha explicat en una entrevista en Podríem fer-ho millor, en què ha posat l'accent en el fet que s'ha "pres la decisió d'impedir l'activitat acadèmica" quan la setmana que ve comencen els exàmens finals. Des de l'equip rectoral demanen "un diàleg de dues parts" i "col·laboració", pel que consideren "exigències unilaterals". Al llarg de l'entrevista, ha remarcat que la universitat va "acollir i autoritzar" l'acampada propalestina des del primer moment i que, fins ara, "no havien tingut cap problema".

Investigacions amb presència israeliana i acords amb universitats palestines

Quant a les exigències d'Acampada Palestina UV, la vicerectora d'Estudis ha emfasitzat que comparteixen "ideologia i reivindicacions" amb este estudiantat, però hi ha matisos pel que fa a "què és possible fer dintre d'una institució pública".

En esta línia, "després d'una búsqueda exhaustiva", la universitat ha identificat sis projectes d'investigació europea on participa tant personal de la UV com d'altres centres, un dels quals és israelià. "Estem revisant-los", ha explicat Vázquez, que ha il·lustrat la complexitat d'esta situació amb l'exemple concret del desenvolupament d'un tractament contra el càncer, "una causa justa i profitosa".

La vicerectora ha avançat que s'estan establint nous acords amb dos noves universitats palestines, ja que els que tenien no estaven actius. A més, ha assenyalat que ja hi ha algun conveni de mobilitat concret perquè l'estudiantat que ha hagut d'abandonar Palestina "puga finalitzar la seua titulació ací".

També et pot interessar

stats