Les universitats valencianes vacunaran la setmana que ve els erasmus del pròxim curs

L’alumnat rebrà les dosis en les instal·lacions del trinquet del campus de Vera, a València

Imatge d'arxiu de la Universitat Politècnica de València
Imatge d'arxiu de la Universitat Politècnica de València / UPV

Les universitats valencianes han començat a anunciar la vacunació, a partir de la setmana que ve, dels estudiants erasmus del pròxim curs. Així, la Universitat Politècnica de València (UPV) ha assegurat aquest dimarts que citarà per a vacunar durant tres dies els 946 estudiants que participaran en programes de mobilitat i de pràctiques internacionals durant el curs 2021-2022. I la Universitat d'Alacant també ha informat en un comunicat que es farà càrrec de la vacunació dels prop de 500 alumnes de mobilitat europea i no europea. La Generalitat va comunicar aquest dilluns que la setmana vinent començarà a vacunar l'alumnat que participaran als programes erasmus.

A la Universitat Politècnica de València (UPV) la vacunació la realitzarà el personal sanitari del centre de salut Juana Portaceli de la UPV en les instal·lacions d'El Genovés, el trinquet del campus de Vera, previsiblement la setmana que ve. L'alumnat dels campus d'Alcoi i Gandia haurà de desplaçar-se a València per a rebre les dosis, segons ha informat la institució acadèmica.

El vicerector de Diàleg Social, Prevenció, Conciliació i Esport de la UPV, Santiago Guillem, ha destacat la importància d'aquest acord entre les universitats i la Conselleria de Sanitat, "que garantirà a l'estudiantat la possibilitat de viatjar ja immunitzat i amb el passaport Covid".

Des de l'Oficina de Programes Internacionals d'Intercanvi de la UPV, s'han tramitat un total de 748 sol·licituds de mobilitat en el curs 2020-2021, una xifra alta en un moment com aquest de pandèmia. Els països més populars, per ordre, han sigut Itàlia, Polònia, Alemanya, República Txeca, França, Portugal, Bèlgica, Suècia, el Regne Unit i Finlàndia.

Per al curs que ve, el nombre de sol·licituds torna a fregar les mil mobilitats. Segons la UPV, "s'aprecia una tendència a l'alça" ja que durant la crisi Covid només es van executar el 70% de les sol·licituds, per renúncies o cancel·lacions.

També et pot interessar

stats