CaixaBank triplica el sou de Goirigolzarri enmig de les protestes per l’ERO

Goirigolzarri defensa que els sous en l’entitat són inferiors a la mitjana 

Diverses desenes de treballadors protesten davant les portes del Palau de Congressos de València on té lloc la junta general ordinària d'accionistes de CaixaBank
Treballadors protesten davant del Palau de Congressos de València, on té lloc la junta general d'accionistes de CaixaBank / Biel Aliño (Efe)

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest divendres en la junta d'accionistes, celebrada a València, la nova política de remuneracions del banc, que s’ha aprovat amb el vot en contra del FROB, i ha dit que aquestes se situen en nivells inferiors a la mitjana d'altres entitats comparables a Espanya.

Goirigolzarri ha eixit al pas de la polèmica per les retribucions dels consellers de CaixaBank, la qual cosa permetrà al directiu percebre una remuneració fixa anual d’1,65 milions d'euros, el triple de la que tenia com a president de Bankia, qüestió que han criticat els sindicats i ha qüestionat fins i tot el govern.

Ha explicat que la remuneració total del consell de CaixaBank en l'exercici 2020 va ser inferior a la de 2019 perquè va haver-hi una reducció del nombre de consellers i per la renúncia del conseller delegat, Gonzalo Gortázar, a la retribució variable.

Ha detallat que les remuneracions dels consellers no executius són fixes -no tenen variables- i s'han mantingut sense canvis des de 2015.

La remuneració per conseller de CaixaBank, ha agregat, se situa "en nivells clarament inferiors als de la mitjana dels comparables en el sector a Espanya", malgrat que el grup d'origen català és el tercer banc en termes de capitalització i el primer des del punt de vista dels resultats.

"L'any 2020, la remuneració per conseller en CaixaBank va estar a l'entorn del 50% respecte a la mitjana de les remuneracions per conseller dels altres bancs de l'Ibex, excloent Bankia

"L'any 2020, la remuneració per conseller en CaixaBank va estar a l'entorn del 50% respecte a la mitjana de les remuneracions per conseller dels altres bancs de l'Ibex, excloent Bankia", ha assenyalat.

Respecte a la seua pròpia remuneració, ha dit que la proposta sotmesa a la junta es fa a conseqüència de la fusió amb Bankia, operació que es va aprovar al desembre passat amb el suport del 99% dels accionistes.

Al voltant de 400 empleats de banca s'han concentrat aquest divendres enfront del Palau de Congressos de València, on CaixaBank celebra la seua junta general d'accionistes, en protesta per l'ERO de retallada de la plantilla, amb caretes del president i del conseller delegat d'aquesta entitat, José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar, respectivament.

Des de les deu del matí, representants dels sindicats de CaixaBank i Bankia, la fusió dels quals ha donat lloc al primer banc del país, s'han concentrat a l'exterior de l'edifici per a denunciar que es manté un ERO per a 8.000 persones "mentre Goirigolzarri es triplicarà el salari", segons ha afirmat la secretària d'organització d'UGT-CaixaBank, Raquel Ruiz.

"Estem legitimats per a demanar el que és nostre i que la societat tinga el servei bancari que es mereix", ha manifestat. A més, ha afegit que continuaran les protestes "mentre no es retiren les eixides forçoses", i ha reclamat que no es rebaixen les condicions dels empleats ni hi haja eixides traumàtiques.

Ruiz ha assenyalat que no s'han produït avanços en la negociació de l'ERO i "al pas que anem, o lleven les eixides traumàtiques o cap sindicat els signarà res", i ha recordat que els sindicats estan units en aquestes reivindicacions. Per al pròxim dia 20 tenen previstes concentracions a les seus de l'avinguda Diagonal de Barcelona i del carrer del Pintor Sorolla de València.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri intervé en la junta general ordinària d'accionistes
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri intervé en la junta general ordinària d'accionistes / Biel Aliño (Efe)

Goirigolzarri es mostra "convençut" que hi haurà un acord

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat aquest divendres que la direcció del banc té l'"objectiu clar" d'arribar a acords amb els representants de la plantilla i s'ha mostrat "convençut" que hi haurà acord sobre l'ERO presentat en el banc, que afecta 7.791 persones en tot Espanya.

En la seua primera junta com a president del banc després de la fusió amb Bankia, que se celebra aquest matí a València, ha dit que és "conscient" que són "moments delicats i que aquesta situació genera incertesa" per a les persones de l'equip, per la qual cosa s'ha de "delimitar el temps". Precisament aquesta setmana ha començat a comptar el període de negociació formal de l'ERO, que és en principi d'un mes, fins al 10 de juny, llevat que totes dues parts acorden prorrogar-ho.

Goirigolzarri ha justificat la necessitat de l'ajust de personal després de la fusió amb Bankia: "Una fusió com la que estem duent a terme requereix un redimensionament de les nostres plantilles en el curt termini per a preservar el màxim nombre de llocs de treball de manera sostenible en el futur", ha assegurat.

També et pot interessar