Uns 300 professionals ajudaran els ajuntaments a sol·licitar els fons europeus

183 localitats i 27 mancomunitats han demanat a la Generalitat assistència per a sol·licitar les ajudes europees per als seus projectes

Gata de Gorgos, un dels municipis beneficiats pel programa
Gata de Gorgos, un dels municipis beneficiats pel programa / À Punt NTC

La Generalitat ha posat en marxa un programa d'assistència als municipis de la Comunitat Valenciana perquè puguen aconseguir finançament europeu i desenvolupar projectes i programes relacionats amb els fons Next Generation UE.

El projecte consisteix en la contractació de 300 persones qualificades que treballaran durant 18 mesos en els ajuntaments que han sol·licitat participar-hi. Segons el director general d'Administració Local, Toni Such, són "el 75% dels municipis de més de 2.000 habitants", en total, 183 municipis d'arreu del territori valencià. Així mateix, "totes les localitats de menys de 2.000 habitants tenen assegurat també aquest suport", que es prestarà a través de les 27 mancomunitats.

D'aquesta manera, els tècnics treballaran als consistoris per a desplegar projectes que opten a les diferents convocatòries dels fons Next Generation UE, al mateix temps que prestaran suport als autònoms i xicotetes empreses de cada terme municipal perquè també puguen aprofitar-lo.

Finestrat, Benetússer, Canals, Gata de Gorgos, l'Alcora o Vinaròs són alguns dels municipis que es veuran beneficiats amb el projecte, que disposa d'un pressupost de més de 15 milions d'euros, segons ha informat la Generalitat.

També et pot interessar

stats