Ramón Ferrandis (CEEI) sobre els fons Next Generation: "Ajudaran? Sí. Resoldran tots els nostres problemes? Per a res"

El director de Centre d'Empreses i Innovació de València, que celebra el 30 aniversari, insta a un canvi de mentalitat i grandària per a transformar el model productiu i guanyar en productivitat

Entrevistem Ramón Ferrandis en 'Les notícies del matí'

"Ni eixirem al carrer nadant entre euros ni s'acabaran els problemes econòmics per a les empreses, absolutament per a res". És l'advertència sobre els fons Next Generation que fa el director general del Centre d'Empreses i Innovació de València (CEEI), Ramón Ferrandis. A Les Notícies del Matí ha demanat anar amb "molt de compte" amb les expectatives que s'han generat, amb titulars i xifres grandiloqüents, sobre la nova gran quantitat de subvencions que la Unió Europea ha compromés als Estats per a la recuperació postpandèmia. "Vindran diners, ja estan venint, però amb condicions i requisits (...) Ajudaran a modernitzar l'economia? Sí, però resoldran tots els nostres problemes? Per a res".

Ferrandis ha condicionat l'èxit de la transformació del model de l'economia valenciana a un canvi de paradigma i mentalitat. D'una banda, per la incorporació de la innovació en les rutines del teixit empresarial, des de les grans companyies a les pimes. I d'una altra per la necessitat de pensar en gran per a guanyar en grandària i superar l'estructura de micropimes que, segons ha explicat, llasta la productivitat i l'allunya de la mitjana europea. "No és que siguem roïns treballant, però la nostra estructura empresarial fa difícil aconseguir el nivell d'optimització d'altres països", ha explicat.

Suport a la creació de 3.500 empreses i 20.000 llocs de treball

Ramón Ferrandis ha visitat la ràdio d'À Punt just el dia en què el Centre d'Empreses i Innovació de València celebra 30 anys assessorant i acompanyant les companyies valencianes en el seu procés de creixement i internacionalització, amb casos d'èxit com el del recent Premi Rei Jaume I a Ángela Pérez, al capdavant de la societat de biomedicina Health in Code.

Segons les dades facilitades pel director general en aquestes tres dècades, el CEEI ha atés 9.000 emprenedors i emprenedores, ha mentorat més de 3.500 empreses i ha ajudat a crear unes 1.500 societats, de manera que ha contribuït a crear 20.000 llocs de treball vinculats a la innovació.

Les empreses encaren una nova crisi, que anticipa la inflació i la incertesa internacional per la guerra d'Ucraïna. Però el sector de la innovació ja va superar, millor que altres, el repte de la covid i pot estar preparat, en opinió de Ferrandis, "per a amortir millor la situació que ve. Anem aprenent de les crisis i al remat es tracta de prendre mesures perquè quan arriben els mals moments estem preparats. Com es diu, les crisis són una oportunitat. Abastim-nos-en, preparem-nos per al que vinga i avant", ha explicat als micròfons d'À Punt.

També et pot interessar

stats