Les universitats valencianes retallen en calefacció per reduir la factura energètica

Algunes són retardar-ne l’encesa, reduir-ne les hores i no superar mai els 19 graus, però no agraden molt a l’alumnat

Les universitats reduiran les hores d'encesa de la calefacció per estalviar energia / À Punt NTC

Les universitats valencianes han decidit retardar l'encesa de la calefacció o reduir-ne les hores per a estalviar energia. Mesures que s'aplicaran en funció de l'oratge i no superaran mai els 19 graus. Intenten reduir així una factura energètica que ha arribat a duplicar-se en un any.

Per a intentar reduir la factura energètica, que ha arribat a duplicar-se en un any, les universitats valencianes han decidit retardar l’encesa de la calefacció o reduir-ne les hores per a estalviar energia, i no superar mai els 19 graus. Unes mesures que s’aplicaran en funció de l'oratge.

A la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) la calefacció només l'encendran les dues primeres hores del matí i al final de la vesprada. La mesura afectarà tot el campus, a excepció dels laboratoris. El vicerector d’Infraestructures, Vicent Cervera, indica que amb les mesures implementades fins ara han estalviat 330.000 euros respecte als mesos d’octubre i novembre de l’any passat. 

A la Universitat Politècnica de València (UPV) també estan regulant-ne l'ús, segons explica la vicerectora de Desenvolupament Sostenible, Débora Domingo, que subratlla la importància, des del punt de vista de la sostenibilitat, de parlar d’eficiència energètica i de “no gastar allò que no necessitem”.

Per la seua banda, la Universitat d’Alacant (UA) ha decidit endarrerir l’encesa, i tenen previst engegar els sistemes de climatització a partir del 12 de gener, explica el vicerector d’Infraestructures, Salvador Iborra. 

A més, en els moments en què si s'encén la calefacció, la temperatura no supera els 19 graus i això ja està condicionant l'alumnat amb qui ha parlat À Punt, que assegura que ha d’anar a classe amb moltes capes de roba, camisetes tèrmiques i jaquetons “perquè no posen una mica la calefacció”. 

Als campus valencians també implementen altres mesures, com l'aïllament de portes i finestres o la col·locació de plaques solars. A l’UJI, per exemple, ja produeixen entre un 10% i un 15% de l’energia que consumeixen, explica Vicent Cervera, mesures més ben rebudes entre l’alumnat. 

També et pot interessar

stats