El preu de la llum va pujar el doble a Espanya que al conjunt de països de la Unió Europea

Les llars espanyoles van pagar un 32,2% més durant el primer semestre, mentre que a les famílies dels 27 van abonar un 13% més

Nova tarifa de la llum
Un usuari consulta un rebut de la llum / À Punt NTC

El preu de l'electricitat en les llars espanyoles va pujar un 32,2% durant el primer semestre d’enguany, un increment que suposa més del doble del que van registrar, de mitjana, el conjunt de països de la Unió Europea (13%) en comparació amb la primera meitat del passat 2021.

El preu del gas natural en el consum domèstic també va pujar a Espanya 4,3 punts més per damunt de la mitjana europea, i va registrar un augment del 29,8% del cost a Espanya i un 25,5% en el conjunt dels 27, segons ha publicat aquest dilluns l'agència estadística comunitària Eurostat.

Durant els primers sis mesos d’enguany, de mitjana, les llars de la Unió Europea van pagar 25,3 euros per 100 quilowatts d'electricitat, incloent-hi tots els impostos i gravàmens, mentre que pel gas van pagar 8,6 euros per cada 100 quilowatts que van consumir.

Això va suposar una pujada de 3,3 euros més de mitjana en comparació amb el primer semestre de 2021, en què les llars dels estats membre van pagar 22 euros per cada 100 kWh d'electricitat, i un augment de 2,2 euros en el cost del gas natural respecte al mateix període de l'any passat, quan van pagar 6,4 euros.

Eurostat va atribuir a la invasió russa d'Ucraïna com un dels "principals causants" d'aquest increment en els preus de l'energia, segons va manifestar en un comunicat.

Per països, República Txeca és l'estat membre on més va augmentar el preu de l'electricitat en el primer semestre de 2022, amb un increment del 62%, i Estònia és el que registra més increment del gas, de fins a un 154%, en comparació amb els primers sis mesos del 2021.

També et pot interessar

stats