La Universitat de València retira tres màsters criticats per legitimar pseudoteràpies

La comissió d'estudis de postgrau estudiarà el contingut d'altres quatre cursos per valorar eliminar-los.

Medicaments homeopàtics
Medicaments homeopàtics / Europa Press

La Universitat de València (UV) ha retirat tres màsters que havien despertat queixes per incloure entre les seues continguts teràpies alternatives a la medicina i "legitimar" aquestes "pseudoteràpies".

La institució acadèmica ha anunciat que aquest dijous tindrà lloc una reunió de la comissió d'estudis de postgrau en què s’estudiarà el contingut de quatre cursos i més i es valorarà la possibilitat d'eliminar-los.

Així mateix, la universitat ha recordat que ja van ser retirats el Màster en Medicina Regenerativa i Antienvelliment, el Màster en Acupuntura i el Màster en Recuperació Funcional de l'Activitat Física i l'Esport.

L'Associació per a Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques va realizar al juliol una petició a la institució perquè es retiraren aquests ensenyaments i no "legitimara les pseudociències". El col·lectiu es refereix a pràctiques com l'homeopatia, el biomagnetisme, la bioneuroemoció, la reflexologia, la teràpia ortomolecular, el reiki o a falses tècniques de diagnòstic com la iridologia o la cinesiologia.

L’associació va expressar "especial preocupació" per la Universitat de València, "que fa anys que imparteix un màster en medicina naturista, acupuntura i homeopatia i un altre màster en teràpies complementàries aplicades a la salut i l'equilibri personal".

També et pot interessar

stats