La Universitat de València i la Nau Gran posen en valor les converses intergeneracionals

Joves i grans compareixen inquietuds i experiències amb motiu del Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions

Alumnes de la Universitat de València i de la Nau Gran comparteixen inquietuds i experiències / À Punt NTC

El 29 d’abril se celebra el Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions, una data que es va instaurar l’any 2009 per a promoure els drets de les persones grans per a aconseguir una millor solidaritat intergeneracional.

Per a celebrar la jornada, l’alumnat de la Universitat de València ha mantingut una sèrie de converses amb l'estudiantat de la Nau Gran, persones de més de 55 anys amb les quals han compartit inquietuds i experiències. Uns intercanvis que ha aportat molts beneficis a ambdues parts.

La professora de la Universitat de València, Pilar Peñarrubia, assegura que “parlar amb altres persones de més edat que no foren família, feia que no se sentiren jutjats”. Una opinió que alumnes com Favio Vendrell corroboren: “T’ajuda a debatre millor, a tindre més capacitat de reflexió i a expandir un poc la ment”.

Les converses ofereixen una conclusió clara: als més joves els inquieta el futur, als de més edat, el present. Els primers veuen que no poden aconseguir casa ni una faena amb bones condicions, mentre que els segons el que més por els fa és la soledat. 

Però s'adonen que algunes preocupacions són compartides, i poden, fins i tot, trobar solucions. “Una de les coses que també han dit és que no els importaria compartir un pis en gent major”, comenta Mercedes Argueda, alumna de la Nau Gran.

També han parlat d'educació, pobresa o igualtat, temes gràcies als quals coneixen nous punts de vista. “El millor és que busquen camins de consens en comú i desenvolupen l’empatia”, afegeix Peñarrubia.

En definitiva, unes trobades amb què totes i tots ixen guanyant i que es poden posar en pràctica cada dia.

També et pot interessar

stats