La Universitat Politècnica de València compra a la Generalitat la Casa de los Caramelos

També adquirirà dos immobles més en una operació en què invertirà 17,2 milions d'euros per a garantir les necessitats de creixement

L'edifici on estava la Casa de los Caramelos, al centre de València
L'edifici on estava la Casa de los Caramelos, al centre de València / Google

El Consell Social de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acordat hui divendres la compra a la Generalitat i a la Universitat de València de tres immobles a València i Alcoi. La intenció, explica la UPV en un comunicat, és garantir les necessitats de creixement "a curt i mitjà termini". Entre les adquisicions, la universitat anuncia la compra de l'immoble on s'ubicava l'emblemàtica Casa de los Caramelos, entre el carrer del Comte de Trénor i el del Mur de Santa Anna, a València. En total, la UPV invertirà 17,2 milions d'euros en esta operació.

La UPV explica que la Casa de los Caramelos tindrà funcions "representatives de la institució". La cèntrica ubicació de l'immoble és valorada per la universitat com a punt per a espais culturals i esdeveniments institucionals. Els altres dos immobles són l'edifici del Conservatori Professional de Dansa i l'Escola Superior d'Art Dramàtic, situats al Camí de Vera de València, i les fàbriques de Ferrándiz i Carbonell, al carrer de Bartolomé José Gallardo, a Alcoi. La UPV ha detallat que en el cas de l'edifici del Conservatori de Dansa i l'Escola d'Art, "es tracta d'una parcel·la contigua al campus de Vera de la UPV i la ubicació és idònia per a incorporar-la a l'actual perímetre tancat". La intenció és construir edificacions de nova planta "que podran albergar tota classe d'espais docents, administratius o de recerca. Addicionalment, el campus es dotarà de nous espais a l'aire lliure per a completar la infraestructura verda", segons el mencionat comunicat.

Per la seua banda, les fàbriques de Ferrándiz i Carbonell, d’Alcoi, ja van ser rehabilitades completament per a donar cabuda a espais docents, i la intenció és mantindre'ls.

També et pot interessar

stats