Unicef alerta que el 30% dels xiquets valencians està "en risc de pobresa o exclusió"

Celestino Suárez destaca els treballs d'Unicef a la Franja de Gaza i adverteix de la situació de vulnerabilitat dels menors: "Un de cada sis xiquets està en desnutrició severa"

Celestino Suárez, nou president d'Unicef a la Comunitat Valenciana, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

"Tots els estudis diuen que aproximadament el 30% dels xiquets de la Comunitat Valenciana estan en risc de pobresa o exclusió i això és una cosa que ens hauria de preocupar i ens preocupa molt". Així ho ha alertat en una entrevista a Les notícies del matí Celestino Suárez, que és el nou president d'Unicef a la Comunitat Valenciana, l'agència de les Nacions Unides que treballa per a defendre els drets de la infància en tot el món.

És per això que Suárez ha instat l'Estat i a la resta d'administracions públiques a "afrontar aquest problema amb els instruments de què disposa una societat avançada".

Una conscienciació en la qual també es treballa amb la xarxa de Ciutat Amigues de la Infància. "A la Comunitat Valenciana, la integren 21 ajuntaments i es treballa en la defensa i conscienciació social dels drets dels xiquets", ha apuntat el president valencià d'Unicef.

Unicef arreplega recursos dels voluntaris i de l'ajuda de 33 països del món desenvolupat per a prestar ajuda als xiquets d'altres 190 països i per exemple, administra la meitat de les vacunes a la infància de tot el món.

Unicef té 40.000 socis a la Comunitat Valenciana, que aporten una mitjana de 180 euros a l'any

A la Comunitat Valenciana hi ha 40.000 socis, "que són la columna vertebral d'Unicef, amb una aportació mitjana de 180 euros a l'any". Les aportacions dels socis són les tres quartes parts del que recull l'ONG en l'àmbit estatal.

També ha destacat Celestino Pérez l'aportació de la Generalitat. "Nosaltres som amb diferència el comité que més diners arreplega de l'administració pública valenciana".

Uns diners que serveixen per ajudar els països i les zones en situació d'emergència, com la Franja de Gaza. En l'entrevista, el president d'Unicef a la Comunitat Valenciana ha posat en relleu els treballs de l'ONG a la Franja de Gaza i alerta de la situació de vulnerabilitat dels menors.

Un de cada sis xiquets de la Franja de Gaza està en desnutrició severa. Unicef està allà on hi ha necessitat. El drama és col·lectiu, però la nostra prioritat són els xiquets.

"Un de cada sis xiquets està en desnutrició severa. Unicef està allà on hi ha necessitat. El drama és col·lectiu, però la nostra prioritat són els xiquets", ha dit.

No s'ha d'oblidar Ucraïna: "La situació és igual de greu que fa uns mesos"

També ha parlat d'Ucraïna, que diu que no s'ha d'oblidar i on aquest dissabte es compliran dos anys de la invasió de Rússia.

Segons ha subratllat, Unicef manté programes estables d'ajuda a Ucraïna i "tenim mecanismes per a integrar" els xiquets en diferents països, com Polònia, Alemanya o Espanya.

"Ens preocupen els xiquets ucraïnesos que han anat a Rússia, ja que no sabem com els tracten, però Unicef segueix ací, perquè la situació d'Ucraïna continua sent igual de greu que fa uns mesos", encara que ara el focus estiga a Gaza.

Suárez també ha fet referència a la necessitat que els menors reben el mateix tracte "vinguen d'on vinguen", ja que l'informe d'Unicef fa palesa la diferència entre l'acolliment de menors refugiats per la guerra a Ucraïna i els que arriben de l'Àfrica en pasteres.

Unicef apel·la a la solidaritat entre comunitats en immigració

D'una altra banda, fa uns dies Unicef Espanya demanava al govern, en un informe, una "autèntica política d'estat" per a la immigració, sobretot per a l'acolliment dels menors no acompanyats que arriben a Canàries.

El president d'Unicef a la Comunitat Valenciana ha apel·lat a la solidaritat entre comunitats autònomes. Celestino Suárez ha subratllat que les illes Canàries no tenen capacitat per a acollir a totes les persones que arriben i que cal que el govern central les distribuïsca entre les diferents regions d'Espanya, perquè l'acollida siga òptima.

També et pot interessar

stats