El cost de la tornada a escola

En el cas de la pública, la Unió de Consumidors preveu una despesa mitjana entre els 200 i 260 euros per cada alumne, i en les concertades, si hi ha uniformes el càlcul és entre 735 i 795 euros de mitjana

Enguany les famílies s'han afanyat a preparar la tornada a escola

Pot semblar prompte, però sense tanta incertesa per la Covid-19, enguany algunes famílies han avançat la preparació de la tornada a escola del setembre. La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha fet el càlcul de quant gastarem per xiquet o xiqueta, en funció del tipus de col·legi.

En el cas de l'escola pública, aquesta associació de consumidors ha previst una despesa mitjana que se situa entre els 200 i els 260 euros per cada alumne. En les escoles concertades, cal afegir-hi el despesa dels uniformes, amb la qual cosa el cost puja fins als 735-795 euros de mitjana.

Pel que fa als col·legis privats, si se suma el transport i la mensualitat, la Unió de Consumidors calcula que les famílies desemborsaran entre 1.800 i 1.900 euros de mitjana, per xiquet o xiqueta.

Perquè isquen els comptes, les organitzacions de consum aconsellen reutilitzar material, evitar els crèdits ràpids i comparar preus als establiments.

Quant costa tornar a escola, segons la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana
Quant costa tornar a escola, segons la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El programa XarxaLlibres, que regula el programa de reutilització, reposició i renovació de llibres de text i material curricular, en els centres públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana, és oxigen per algunes famílies.

Imatge de material escolar en una llibreria i papereria
Imatge de material escolar en una llibreria i papereria / À Punt NTC

Però a banda dels llibres, les motxilles s'han d'omplir també de bolígrafs o llibretes. Les llibreries, papereries i supermercats tenen el material preparat per a la clientela que prefereix avançar les compres per a la tornada a escola. Justament el que recomana la Unió de Consumidors. Segons el seu secretari, Vicent Inglada, "organitzar amb temps les compres permet comparar preus". Aconsellen també fer una compra responsable i reutilitzar materials d'altres anys perquè tornar al col·le no se'ns faça costera amunt.

També et pot interessar

stats