Unes 10.000 valencianes reben protecció del sistema VioGen

Gloria Calero ha animat tots els municipis valencians a sumar-se al sistema de vigilància integral per a víctimes de violència de gènere.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en la seua visita a la caserna de la guàrdia civil de Massamagrell
La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en la seua visita a la caserna de la guàrdia civil de Massamagrell / Europa Press

Unes 10.000 dones valencianes formen part del sistema de vigilància integral del Ministeri de l'Interior per a casos de violència de gènere (sistema VioGen), i uns 800 valencians compleixen condemna per aquesta mena de delictes.

Així ho ha assegurat aquest dijous la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en la visita a la caserna de la Guàrdia Civil de Massamagrell per agrair “el treball ben fet” de dos agents que intervingueren en una agressió d’un home a l'exparella aquest dilluns. 

"Han demostrat la seua voluntat de servei públic, que era poder salvar aquesta dona", ha destacat Calero. Cosa que van aconseguir, ja que la víctima "està fora de perill i l'agressor, on ha d'estar, a la presó".

"L'erradicació de les diferents formes de violència sobre les dones és una prioritat del govern d'Espanya, que treballa intensament per assolir una societat lliure d'aquesta xacra", ha destacat la subdelegada, a més de subratllar que "hi ha un compromís de la societat per a eliminar la violència de gènere".

Al seu parer, "atemptats brutals" com el de Massamagrell evidencien que "qualsevol dona pot patir aquesta violència, que ha deixat de ser un assumpte privat, i que té rebuig social". En aquest sentit també ha destacat “la importància que l’entorn ajude la víctima i es comprometa a denunciar també aquests fets". 

Massamagrell és un dels més de 100 municipis valencians que formen part del sistema VioGen. Calero ha animat tots els municipis valencians a sumar-s’hi, perquè "amplifica i millora l'atenció a les víctimes i la coordinació en les actuacions de les diferents forces de seguretat". 

Una de cada tres dones al món ha patit violència, segons dades de l'OMS i ONU Dones, i la violència sexual és la més estesa.

També et pot interessar