L'actuació de dos agents de la Guàrdia Civil va salvar la vida a la dona apunyalada a Massamagrell per l'exparella

La víctima continua ingressada a l'Hospital Clínic de València i evoluciona favorablement, tot i que el pronòstic és reservat. 

Els agents de la Guàrdia Civil Damián i Francisco, aquest dimecres
Els agents de la Guàrdia Civil Damián i Francisco, aquest dimecres

Els agents de la Guàrdia Civil que van intervindre dilluns passat per a socórrer una dona que acabava de ser apunyalada per l'exparella a Massamagrell (Horta Nord) han explicat aquest dimecres que els metges del SAMU els van confirmar que si no arriba a ser per la decisió de traslladar-la a un centre sanitari possiblement ella haguera mort dessagnada. La víctima, de 53 anys, continua ingressada a l'Hospital Clínic de València i evoluciona favorablement de les ferides, tot i que el pronòstic és reservat. Va salvar la vida gràcies a la ràpida intervenció del veïnat, que va plantar cara a l'agressor, de la Policia Local i dels agents de la Guàrdia Civil que primer van arribar al lloc dels fets. 

En declaracions als periodistes, els agents Damián Salido i Francisco Rodríguez han relatat com van prendre la decisió de traslladar la dona en el seu vehicle policial, davant la previsible tardança d'una ambulància que havia d'arribar des de Sagunt. "La dona es debatia entre la vida i la mort, i vam decidir traslladar-la al centre de salut més pròxim", ha detallat Damián Salido. "Vaig tapar la ferida més gran, a l'abdomen, i vaig agafar-li la mà, li vaig parlar perquè no perdera la consciència i vaig tractar de donar-li ànim. Ella estava preocupada, pensava que anava a morir, jo li deia que amb nosaltres això no passaria, que tot eixiria bé", ha explicat.

Al centre de salut de Massamagrell la víctima de l'agressió masclista va rebre la primera assistència i posteriorment una ambulància del SAMU, escortada pels mateixos agents, va traslladar-la fins a l'Hospital Clínic de València. "La metgessa del SAMU ens va dir que va ser vital que la traslladàrem, perquè si no no hauria sobreviscut, tenia ferides molt greus", ha contat Francisco Rodríguez.

Els fets passaren dilluns de matí en un carrer de Massamagrell, on l'agressor estava esperant la víctima. Quan ella es disposava a pujar a un cotxe per a acudir a la faena, ell va atacar-la amb un ganivet, que li va clavar set vegades. Alguns veïns van presenciar l'agressió i aconseguiren reduir l'home, que va resultar ferit en el forcejament.

També et pot interessar

stats