Un home apunyala l'exparella al carrer a Massamagrell

La víctima es troba ingressada amb ferides molt greus a l'Hospital Clínic de València.

En imatge, el dispositiu de la Guàrdia Civil al carrer Tirant lo Blanc de Massamagrell, en què s'ha produït l'agressió
En imatge, el dispositiu de la Guàrdia Civil al carrer Tirant lo Blanc de Massamagrell, en què s'ha produït l'agressió / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut un home que ha apunyalat l'exparella al carrer de Tirant lo Blanc de Massamagrell (Horta Nord). A la dona, de 50 anys, l'han ingressada amb ferides molt greus a l'Hospital Clínic de València.

Els fets han ocorregut a les 8:15 hores del matí d'aquest dilluns 8 de març, Dia Internacional de les Dones, una jornada precisament de reivindicació per la igualtat de drets entre homes i dones, però també de sensibilització i rebuig contra la violència masclista.

Segons ha pogut saber À Punt, l'agressor l'ha atacada i li ha clavat un ganivet set vegades. "La Guàrdia Civil se l'ha emportat en el seu vehicle a l'hospital, perquè l'ambulància no arribava, espere que viva", ha explicat a Les notícies del matí una veïna que ha sigut testimoni dels fets.

"He vist una xica que demanava ajuda i un senyor que forcejava amb ella. Han caigut a terra i he vist que portava un ganivet, amb el qual ha començat a atacar-la. Anava contínuament per ella i l'han immobilitzat a colps, fins que ha arribat la Policia, que ha tardat una eternitat", ha explicat.

L'home també ha sigut traslladat a l'Hospital Clínic per les ferides que ha rebut en el forcejament amb alguns veïns, que han intentat retindre'l de totes les maneres, fins i tot atropellant-lo.

El presumpte agressor, que és advocant de professió, resideix a Toris. Sembla que havia planificat al detall l'atac, fins al punt d'haver desunflat prèviament, la roda del vehicle de la dona per a evitar que poguera escapar. Feia un any i mig que la parella havia trencat la relació.

L'alcalde de la localitat, Paco Gómez, ha confirmat que no li consten denúncies prèvies. El consistori ha readaptat el manifest institucional que havia preparat per a commemorar el 8M, per a convertir-la en una declaració de rebuig contra l'agressió.

"Ni el 8 de març tenim treva", ha lamentat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha condemant la presumpta agressió masclista i "les actituds d'agressors i assassins, que no tenen lloc en la societat". La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha assegurat que aquesta és "l'expressió més criminal del masclisme" i ha reinvindicat "la unió de tota la ciutadania" al costat de les víctimes, així com la seua "frontal oposició" a aquests atacs.

També et pot interessar

stats