Una vida plena, autònoma i digna: reivindicacions en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
À Punt apropa les diferents realitats que formen el col·lectiu de la diversitat funcional amb l'etiqueta #CapacitatsÀPunt.
Com a persones, tenim dues emocions bàsiques: l'amor i la por. Una dona sorda ens pot inspirar recel a la diferència; un xiquet cec ens pot infondre temor pel desconeixement; un senyor amb Alzheimer ens pot causar por a una discapacitat potencial. De manera que ens en podem quedar paralitzats si la por és més forta que l'amor, i instintivament ens provoca rebuig.
À Punt Mèdia vol enfortir l'amor. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, encetem una jornada en què acostem la societat valenciana al col·lectiu de diversitat funcional. Les seues aspiracions i els seus greuges; les seues reivindicacions i les seues fites; la seua normalitat i la seua excepcionalitat. Perquè al llarg de la història, els avenços que s'han assolit per a les persones amb discapacitats, sovint mitjançant protestes, acaba per ser un benefici per a tots els ciutadans. A les persones amb discapacitat també cal observar-la des d'una perspectiva de respecte a la diferència i la solidaritat entre iguals, dos grans valors que impulsen una societat plenament inclusiva.
Per açò, obrim l'etiqueta #CapacitatsÀPunt, per a agrupar les publicacions sobre la visibilitat, l'apoderament, i la normalitat del col·lectiu amb diversitat funcional, en la televisió, en la ràdio, en el web i en les xarxes socials. Al capdavall, són persones amb "capacitats diferents", perquè mitjançant formes alternatives persegueixen el mateix anhel que qualsevol persona de la nostra societat: una vida plena, autònoma i digna.