Una sobrematriculació a les EOI dificulta el començament del curs

A deu dies que inicien les classes, la conselleria obri la porta a contractar més docents, però alguns centres ho consideren insuficient

Sobresaturació en les Escoles Oficials d'Idiomes / À Punt NTC

Algunes Escoles Oficials d'Idiomes de la Comunitat han començat setembre amb una sobrematriculació d'alumnes a causa d'un error informàtic. A tocar de l'inici de curs, que comença el dia 25, la Conselleria d'Educació obri la porta a un reforç de docents, però per a alguns centres és una mesura insuficient. 

Els centres més afectats són els de les comarques alacantines. L'escola d'idiomes de Torrevella és la més perjudicada. Hi ha 300 alumnes matriculats per a aquest curs acadèmic sense plaça, professor ni grup assignat. No saben si podran començar amb normalitat l'activitat lectiva. 

Juan Manuel Margallés, director del centre, explica que el primer dia de curs serà un caos perquè hi arribaran setanta alumnes per grup i no caben a les aules i els hauran d’explicar el que ha passat. 

El mateix problema que afecta altres escoles oficials. La coordinadora del departament d’espanyol de l’EOI de Benidorm, María José Sánchez, afirma que no es pot permetre aquesta sobresaturació “ni humanament ni pedagògicament”. 

A l’EOI de la Saïda de València són cent els alumnes admesos per aquesta errada informàtica, i superen en més de 25 la ràtio per grup. 

La conselleria d’Educació atribueix aquesta errada en les adjudicacions de les places a un programa informàtic implantat per l'anterior govern. En una instrucció de l'1 de setembre rebutjava contractar més professors, però ara s'ofereix a estudiar cas per cas i contempla un reforç de docents en les escoles d'idiomes afectades. El conseller, José Antonio Rovira, ha afirmat que prendran les mesures oportunes per a, “en tot cas”, contractar més professors. Però aquesta solució és insuficient per a alguns centres, com el de Torrevella. 

Des del sindicat de treballadors i treballadores de l'ensenyament, l'STEPV, adverteixen que, si la conselleria no proporciona el professorat necessari, recorreran per la via jurídica.

També et pot interessar

stats