Una pime valenciana participarà en una nova missió de l’Agència Espacial Europea

Comet Ingeniería està desenvolupant uns satèl·lits que mesuraran el camp magnètic de la Terra i estudiaran les tempestes solars per a predir-ne possibles catàstrofes

L'Agència Espacial Europea ha triat una xicoteta empresa valenciana per a participar en luna missió espacial / À Punt NTC

Comet Ingeniería està desenvolupant uns satèl·lits que mesuraran el camp magnètic de la Terra i estudiaran les tempestes solars per a predir-ne possibles catàstrofes.

L'Agència Espacial Europea vol estudiar les tempestes solars i vol esbrinar quins efectes podria tindre una gran flamerada del sol sobre la Terra. Ho farà amb la innovadora missió espacial científica NanoMagSat, que col·locarà tres minisatèl·lits orbitant al voltant de la Terra per a investigar-ne el camp magnètic a partir de l’any 2024. 

Flamerada solar durant una tempesta
Flamerada solar durant una tempesta / À Punt NTC

En aquest projecte internacional participa la pime valenciana Comet Ingeniería, amb seu a València, que està desenvolupant precisament aquests satèl·lits. La clau del seu disseny és aconseguir encabir dins d’un satèl·lit del tamany aproximat de tres capses de sabates una antena desplegable de tres metres. D’aquesta forma, explica el seu gerent Pepe Nieto, es podrà mesurar el camp magnètic de la Terra sense que els elements del satèl·lit interferisquen amb les lectures del magnetòmetre que hi ha a l’antena. 

Amb aquests dispositius, es podrà mesurar l’efecte d’una tempesta solar, com varia el camp electromagnètic de la Terra i predir catàstrofes lligades a les tempestes solars. 

També et pot interessar

stats