Una pastera amb 17 persones arriba a Altea, la cinquena en 48 hores

La Guardia Civil ha interceptat la embarcació amb dèsset algerians a unes tretze milles a l'est del litoral d'Altea, amb els quals ja són 62 les persones migrants que han arribat aquesta setmana

Imatge d'arxiu del moment en que intercepten una pastera a Teulada
Imatge d'arxiu del moment en què intercepten una pastera a Teulada / À Punt NTC
30 de juny 2021 - 16:33

Una embarcació de la Guàrdia Civil ha interceptat aquest dimecres una pastera amb dèsset algerians a unes tretze milles a l'est d'Altea, a la Marina Baixa. Es tracta de la cinquena en 48 hores. Els immigrants ja han estat traslladats per Salvament Marítim al port d'Alacant, on poder ser atesos per la Creu Roja.

Aquesta és la cinquena pastera que ha arribat a les comarques del sud des d'aquest dilluns que dues pasteres amb almenys vint persones van arribar a la cala Manzanera de Calp, a la Marina Alta. Dimarts, la Guàrdia Civil va localitzat unes altres 22 persones migrants en dues pasteres a les costes de Xàbia, a la Marina Alta, i a l'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa. Amb aquests últims ja son 62 les persones migrants que han arribat aquesta setmana.

Els ocupants de l'última embarcació són tots homes, d'origen algerià i presenten bon estat de salut, segons han indicat fonts de la Creu Roja. Segons sembla, són majors d'edat. Un ciutadà ha informat a les 8.30 hores, al servei marítim de la Guàrdia Civil, de l'albirament de la pastera, que ha estat interceptada per la Guàrdia Civil al voltant de les 11.40 hores.

Poc després, una embarcació de Salvament Marítim s'ha fet càrrec dels migrants i els ha portat al port d'Alacant on la Creu Roja els presta assistència sanitària.

També et pot interessar

stats