Una parella accepta un any de presó per deixar morir de fam la gossa

L’animal va passar lligat cinc dels seus sis anys a la terrassa de l’habitatge i patia desnutrició extrema

Imatge d'arxiu d'un gran danés
Imatge d'arxiu d'un gran danés / Shutterstock

Una parella de la localitat d'Albalat de la Ribera ha acceptat un any de presó com a responsables d'un delicte de maltractament animal continuat amb l'agreujant de mort per deixar morir de fam, a la terrassa de casa, una gossa que va passar lligada cinc dels seus sis anys.

Segons ha informat Amparo Requena, presidenta d’Advocats Valencians en Defensa Animal (Avada), entitat que ha exercit l'acusació popular, la sentència inclou també la prohibició de tinença d'animals durant quatre anys i la realització d'un curs sobre protecció animal, si bé la part privativa de llibertat queda suspesa per mancar els processaments d'antecedents.

En la sessió, celebrada este dimecres al jutjat penal número 15 de València, ha quedat acreditat que la parella propietària del gran danés únicament la va portar al veterinari una vegada entre el 2016 i el 2022, quan va morir.

L'autòpsia que es va fer a l'animal —prèvia exhumació sol·licitada per les acusacions, ja que es va autoritzar el soterrament— va demostrar que havia patit una desnutrició extrema i també una fractura en una costella, possiblement per una agressió, que li havia provocat al seu torn un pneumotòrax. Pel que sembla, esta lesió li provocava un intens dolor i que l'animal lladrara, els propietaris li van col·locar un collaret que li feia descàrregues elèctriques per a evitar-ho.

Es tracta, segons ha declarat Amparo Requena, d'un dels casos més cruels de tots els que ha abordat Avada, tant per les lesions patides per l'animal com pel fet que "el veïnat havia alertat en diverses ocasions la Policia Local, i fins i tot van proposar als propietaris quedar-se amb l'animal si no podien cuidar-lo".

També et pot interessar

stats