Investiguen un home per la mort de tres podencs abandonats a Aielo de Malferit

Els gossos estaven desnodrits i deshidratats, infestats de caparres i puces i amb ferides per tot el cos

Un dels gossos abandonats a Aielo de Malferit (Vall d'Albaida)
Un dels gossos abandonats a Aielo de Malferit (Vall d'Albaida) / Guàrdia Civil, Ministeri de l'Interior

La Guàrdia Civil de València investiga un home de 40 anys com a autor d'un delicte contra els animals per l'abandonament de quatre gossos conillers o pondencs a Aielo de Malferit (Vall d'Albaida), tres dels quals van morir.

Els agents i una patrulla de Policia Local van constatar que es tractava d'una parcel·la agrícola d'uns 1.400 metres quadrats amb una instal·lació d'obra per als animals. Dos dels gossos els van trobar morts i els altres dos en mal estat. El lloc tenia una abundant acumulació de femta i orina de diversos dies, així com gran presència de caparres en totes les instal·lacions.

Un agent fotografia un dels cans abandonats
Un agent fotografia un dels cans abandonats / Guàrdia Civil, Ministeri de l'Interior

Els dos animals vius van ser traslladats al Centre Veterinari de Canals amb un diagnòstic de desnutrició extrema, infestació per caparres, puces, amb ferides i úlceres per tot el cos, i un elevat grau de deshidratació. Un dels podencs va morir i l’altre va rebre l’alta i va ser traslladat a una casa d’acollida. 

Després de la corresponent investigació es va identificar el titular dels animals, un home de 40 anys a qui se l'investiga com a suposat autor d'un delicte contra els animals.

També es van formular onze denúncies per suposades infraccions administratives a la Llei 2/2023, de protecció, benestar i tinença d'animals de companyia i altres mesures de benestar animal en la Comunitat Valenciana.

Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia de Medi Ambient de València i al jutjat de primera instància i instrucció número 4 d'Ontinyent.

També et pot interessar

stats