Una manifestació procaça reclama a València ajudes al sector

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana demana la implementació d’algunes mesures, com ara el foment de la figura del caçador com a agent necessari al medi natural

La manifestació "per una caça viva" preveu una participació multitudinària a València / @f_artemisan

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana ha convocat una manifestació “per una caça viva” que preveu “multitudinària”. La marxa ha recorregut el centre de la ciutat de València aquest dissabte i ha comptat amb l’assistència de les federacions de Catalunya, Aragó, Andalusia i Castella-la Manxa.

L’organització ha eixit al carrer per a demanar més ajudes al sector i reclama al Consell més mesures sanitàries i econòmiques per a “frenar la plaga” de senglars. El 2018, en una altra manifestació es van mobilitzar més de 40.000 persones, una xifra que preveien superar.

Així mateix, demanen a la Conselleria de Transició Ecològica que la caça d’aquests animals es considere com una “labor social” mitjançant la implementació d’algunes mesures, com ara el foment de la figura del caçador com a agent necessari al medi natural.

L’itinerari ha començat a les 11:30 hores des del carrer de Xàtiva i ha recorregut els carrers de Colom, la Porta de la Mar, Navarro Reverter i la plaça d’Amèrica, on ha tingut lloc l’acte final de la marxa.

PP, Cs, PSPV i Vox donen suport a la marxa

Entre els suports polítics a la manifestació destaquen els del Partit Popular, Ciutadans i Vox, que han fet acte de presència en l'acte. També del PSPV amb el Antonio Quintana, director general de la Conselleria d'Agricultura, objectiu de les protestes. Estava en la marxa, ha dit, com a membre del partit i no del Consell. 

La presidenta provincial dels populars a Castelló, Marta Barrachina, ha criticat que el "govern de Puig vol acabar amb el món rural, el camp i les tradicions". A banda, l'alcaldable de Cs a Sagunt (Camp de Morvedre), Salvador Montesinos, i el candidat ultradretà a la presidència de la Generalitat, Carlos Flores, també han assistit a la marxa.

També et pot interessar

stats