Una línia de vida connectarà l’estret de Bolulla per a minimitzar riscos

L’Ajuntament vol tancar amb balises les àrees més conflictives després dels episodis de pluges torrencials

Una línia de vida connectarà l’estret de Bolulla per a minimitzar riscos / À Punt NTC

Després dels quatre ofegaments en un mes a l’estret de Bolulla, l’ajuntament ha obtingut el vistiplau de la Confederació del Xúquer per a la instal·lació d’una línia de vida i un cabalímetre per a minimitzar riscos en èpoques de crescuda del riu.

El que volen és que una corda travesse d’extrem a extrem la zona de bany i es distingisquen així dos espais: on es fa peu, la part menys perillosa, i una altra àrea amb efecte llavadora on s’han produït els últims ofegaments. D’aquesta manera, els visitants podrien dur mosquetons, habituals en l’esport de muntanya, com ha explicat Adrián Martínez, alcalde de Bolulla.

La línia de vida està generalitzada en la nàutica. Es tracta d’un cable d’acer estés des de la banyera fins a la proa i que facilita l’ús d’arnesos. “En cas que la gent traspasse la zona més perillosa, podria agafar-se a la corda i eixir cap a les voreres”, ha assegurat l’alcalde. 

A més, Bolulla i Callosa instal·laran un cabalímetre, un conjunt de senyals a les roques per a conéixer la intensitat i la força de l’aigua.

El pla també vol incorporar el tancament amb balises de les àrees més conflictives durant les setmanes posteriors als episodis de pluges torrencials. Ara per ara només es permet tancar els paratges els dies que Aemet decrete l’alerta.

També et pot interessar

stats