Experts en barranquisme demanen no accedir als barrancs de l'Abdet i Bolulla fins que no resulte tan perillós

Els últims nou dies, tres persones han perdut la vida a causa de la força del corrent 

Al barranc de l'Estret de les Penyes de Bolulla han mort tres persones en nou dies / À Punt NTC

Al barranc de l'Estret de les Penyes de Bolulla han mort tres persones en nou dies. L'última víctima hi perdé la vida diumenge: un jove de 24 anys hi caigué de manera accidental i la força de l'aigua el va arrossegar riu avall. El dispositiu de bombers i la Guàrdia Civil el van trobar després de més de sis hores de recerca. 

Totes les empreses especialitzades de la zona han suspés les activitats en barrancs com el de Bolulla o el de l'Abdet perquè hi ha perill. No les reprendran fins que no baixe el nivell de l'aigua. Precisament són els punts on s'han produït els dos últims rescats. Tot i l'espectacularitat del paisatge, els experts recorden que cal esperar unes setmanes per a visitar la zona. Les imprudències poden eixir molt cares.

Roger Costa, de Tramuntana Aventura, és un dels experts en esports d'aventura en barrancs. À Punt Notícies l’ha acompanyat en la seua rutina diària: com cada jornada, ha revisat el material, tot i que sap que no el podrà fer servir almenys fins al començament de maig.

"Cal anar sempre acompanyat, tindre experiència, anar ben equipat i en cas que hi haja perill, eixir com més ràpidament millor" ha explicat.

Els alcaldes de Bolulla i de Callosa d'en Sarrià sol·licitaran aquesta setmana una reunió d'urgència amb la subdelegació del govern i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la qual té competència en els barrancs, per a poder tancar l'accés a la zona quan el cabal siga perillós.

També et pot interessar

stats