Huit casos de Covid-19 obliguen a tancar una escoleta infantil de Guardamar del Segura

En el que portem de novembre s'ha triplicat la xifra de classes confinades per Covid-19 i el 4% dels col·legis valencians té algún positiu

L'escoleta infantil de Guardamar del Segura ha hagut de tancar per nous casos de Covid-19
L'escoleta infantil de Guardamar del Segura ha hagut de tancar per nous casos de Covid-19 / Escoleta Guardamar (@escoletaguardamar)

Els contagis per Covid-19 augmenten i han arribat fins a l'Escola d'Educació Infantil L'Escoleta de Guardamar del Segura, on s'han detectat huit contagis: cinc entre l'alumnat i tres entre el professorat. Des que dimarts es va conéixer el positiu d'una professora s'han fet PCR als 75 alumnes de les aules en què impartia classe, i que s'han confinat. A la resta, 63 més, se'ls farà el test aquesta setmana.

El Centre de Salut Pública d'Oriola ha remés a les famílies unes instruccions per a seguir per tal d'evitar la propagació del virus. En primer lloc, les aules continuaran tancades de manera preventiva fins al 30 de novembre inclusivament.

A més, tot l'alumnat del centre s'haurà d'aïllar als seus domicilis fins a aquesta data, tret dels que hagen tingut una infecció prèvia documentada amb una PCR positiva els sis mesos anteriors. D'altra banda, el professorat amb la pauta completa de vacunació està exempt de fer la quarantena.

Des del centre educatiu també demanen als pares i mares que estiguen atents a qualsevol símptoma que puga tindre les criatures i que es contacte amb el centre de salut en cas de detectar-ne.

Es triplica la xifra de classes confinades

Des de l'entrada en la nova normalitat el passat 9 d'octubre, amb l'alçament de la majoria de restriccions sanitàries, les aules confinades per casos de Covid-19 entre l'alumnat s'han incrementat progressivament. Des de l'inici de novembre, la xifra d'escoles i classes afectades per brots de coronavirus s'ha multiplicat per més de tres, segons evidencien els registres que setmanalment publica la Conselleria d'Educació. En la primera setmana del mes hi havia en quarantena preventiva 41 grups distribuïts en 25 centres educatius; la tercera ha acabat amb 131 classes confinades de 80 escoles, el 4,1% dels que integren la xarxa pública. A Guadassuar (Ribera Alta) hi ha quatre aules tancades en una escola pública després de confirmar-se un brot amb catorze casos.

També et pot interessar

stats