Una altra errada obliga Educació a retardar de nou les llistes d'adjudicacions de mestres

La resolució corregida s'havia publicat, però es va haver de llevar una hora després perquè encara faltava un dels cossos docents

Personal docent reclama explicacions en la seu de la Conselleria d'Educació, a València
Personal docent reclama explicacions en la seu de la Conselleria d'Educació, a València / À Punt NTC

Un nou error detectat aquest dijous en les llistes d'adjudicació de places de docents ha obligat la Conselleria d'Educació a retirar les llistes que havia publicat a penes una hora abans. El departament liderat per José Antonio Rovira va penjar passades les nou en el seu web els llistats rectificats amb les destinacions per als mestres de primària el curs 2023/2024 a la Comunitat Valenciana, que incloïen funcionaris de carrera, interins estabilitzats i personal que començava l'any de pràctiques. Tot i això, poc després, els tècnics de la conselleria s'adonaren que hi havia una nova errada, ja que no s'hi havia inclòs el professorat que treballa alumnat amb necessitats específiques, com ara llenguatge o pedagogia. Per això, van haver de fer un pas arrere i despenjar-les.

Des d'Educació asseguren que aquest divendres publicaran la llista definitiva amb les esmenes pertinents que quedaven pendents d'anit. I també es comprometen a donar a conéixer les que falten, amb els llocs per al professorat de secundària i de formació professional, entre hui i dilluns. Aquesta segona tanda són, de fet, les més esguitades pel cúmul d'equívocs i que van fer saltar les alarmes en primer lloc.

L'embolic en l'adjudicació de places de professorat del curs que ve pels milers d'errades detectades en el procediment ha col·locat la comunitat educativa en una situació inèdita, quan queden a penes dues setmanes perquè reòbriguen les escoles. L'equip de José Antonio Rovira responsabilitza el govern anterior del Botànic del desgavell i defensa que treballa a contrarellotge per a resoldre la macroincidència, que afecta vora 15.000 professionals a tot el territori. Davant del malestar del personal docent, el conseller del PP justificava així la dificultat que els està comportant l'assignació de vacants: "Ens hem trobat amb el que ens hem trobat. Dades sense un traspàs adequat, gent que ha abandonat abans de començar el procés els seus llocs en direccions territorials, caps de servei, subdireccions generals… Hem arribat sense res muntat i ara estem intentant solucionar el problema". 

Fa just una setmana, el 10 d'agost, Educació va publicar les adjudicacions de vora 21.500 places definitives a mestres i professors valencians. Prompte va començar a eixir a la llum una cascada d'errors en el repartiment que es multiplicava per milers a mesura que passaven les hores i que finalment ha esguitat entre 14.000 i 15.000 professionals del sector, segons els càlculs del sindicat majoritari en l'ensenyament, l'STEPV. En total, el 35% de la plantilla. Des de la conselleria, ara en mans del PP han reconegut que hi ha hagut "problemes", però culpen la situació i els retards la predecessora en el càrrec, l'exconsellera Raquel Tamarit (Compromís), a qui acusen de "falta de planificació" i de deixadesa de funcions en el traspàs de competències. Aleshores garantiren que la distribució de vacants quedaria esmenada a través d'una "correcció" de la llista que es publicaria aquesta mateixa setmana i de la qual, per ara, no hi ha rastre.

Quan queden pràcticament tres setmanes perquè comence el curs escolar i a penes dos perquè els col·legis tornen a obrir les portes i el personal docent s'incorpore a la feina, encara n'hi ha milers que no saben quina vacant els correspon ni on. La incertesa és màxima i el malestar creix a mesura que passen els dies i la situació continua sense corregir-se. Els sindicats temen que aquest procés amague una retallada encoberta que afectaria tot el cos docent, fet que el conseller Rovira ha negat.

També et pot interessar

stats