Una dona assassinada a Fuerteventura és la quinzena víctima de la violència masclista del 2023

Deixa tres criatures òrfenes, dues d’elles menors d’edat

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dimecres la naturalesa masclista de l'assassinat, el passat 11 d'abril, d'una dona de 45 anys a una localitat de Fuerteventura (Canàries). Amb aquesta dona en són quinze les que han mort a les mans de les seues parelles o exparelles enguany. Segons ha informat la delegació del govern contra la violència de gènere, la víctima tenia un fill major d'edat i altres dos menors, per la qual cosa el nombre de criatures òrfenes per violència de gènere ascendeix a 16 el 2023 i a 393 des de 2013.

La dona va ser trobada al costat del cadàver de la seua parella amb signes de violència en un hotel de la localitat de Pájara, al sud de Fuerteventura (Las Palmas), l'abril passat, i des de llavors s'investigava com un cas de violència masclista.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha condemnat la violència masclista i ha enviat el seu suport a la família de la dona. "La violència masclista humilia, amenaça, colpeja, menysprea i assassina. La lluita contra aquesta xacra ens involucra a tots i no pararem fins a erradicar-la", ha escrit en un missatge en el seu perfil de Twitter.

Així mateix, ha fet una crida a totes les dones que pateixen violència de gènere o en són testimoni perquè denuncien. "Tot el meu afecte per als fills, família i amics de la dona assassinada a Las Palmas", ha afegit en el seu missatge.

També et pot interessar

stats