Una concentració exigeix a València solucions davant de l'erosió del litoral

Som Mediterrània defensa la seua "compatibilitat" amb el turisme i la propietat privada

Concentració de Som Mediterrània davant de delegació del govern a València
Concentració de Som Mediterrània davant de delegació del govern a València / Jorge Gil (Europa Press)

El moviment Som Mediterrània ha organitzat una concentració aquest dissabte a València davant de la delegació del govern en la Comunitat Valenciana per a demanar solucions a l'erosió de "quasi un 70% del litoral mediterrani" i ha defensat la seua “compatibilitat amb el model turístic i amb la propietat privada". 

La protesta, a la qual s’han sumat altres celebrades a les subdelegacions d’Alacant i Castelló, ha comptat amb l'assistència del president del PP valencià, Carlos Mazón.

El president de Salvem les Platges al Sud de Gandia i un dels impulsors de Som Mediterrània, Javier Cremades, ha manifestat que, més enllà dels “corrents que van de nord a sud”, al litoral valencià, un altre dels elements "importants” és que “a partir dels anys 40, s'han construït més de 1.100 embassaments en tota la Península, que retenen sediments".

Cremades ha afegit que “fa dècades” que protesten, sobretot des de “la construcció i ampliació dels ports”. “Actualment, segons les dades del Ministeri per a la Transició Ecològica, hi ha uns 60.000 milions de metres cúbics retinguts de sediments” a les infraestructures portuàries “que haurien d'alimentar les platges", ha destacat.

Per la seua banda, Mazón ha defensat que les costes "són sostenibles i compatibles amb el model turístic i la propietat privada". "És la millor manera de fer les coses, no cal elegir", ha afirmat.

El president del PP a la Comunitat Valenciana ha criticat que al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al de la Generalitat, Ximo Puig, "no els importa la costa, ni el model turístic, ni la sostenibilitat".

Mazón ha advertit que l'aplicació del nou reglament de la llei de costes "està provocant una situació molt greu en molts municipis de la costa amb l'apropiació indeguda de terrenys per a domini públic".

També et pot interessar

stats