Un veí de Torrevella s'enfronta a un juí per la via penal per difondre el DNI de la víctima de La Manada

Un jutjat d'instrucció de Torrevella va encausar l'home per difondre en internet una de les cares del DNI de la jove agredida sexualment per cinc homes a Pamplona i ara eleva la causa al jutjat penal

Els membres de La Manada d’esquerra a dreta: Ángel Boza, Antonio Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero
Els membres de La Manada d’esquerra a dreta: Ángel Boza, Antonio Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero / Europa Press

Un veí de Torrevella serà jutjat per la via penal per difondre a través d'un conegut fòrum d'internet el DNI de la jove madrilenya de 18 anys agredida sexualment per cinc homes en les festes de Sant Fermí a Pamplona. Els fets van passar el 7 de juliol de 2016 i als cinc agressors els van condemnar finalment a nou anys de presó en cada cas per un delicte d'abús sexual però no de violació, la qual cosa va causar importants protestes sota lemes com "Només sí és sí".

No és la primera vegada que es jutja algú per difondre a través d'internet informació relacionada amb la víctima de La Manada. Un jutjat de Pamplona va condemnar, el febrer de 2020, un home a dos anys i un dia de presó com a autor responsable d'un delicte contra la integritat moral per publicar en el seu perfil obert de Twitter una foto de la jove. A més, també se'l condemna a indemnitzar-la amb 6.000 euros pel mal moral causat. Tot i la condemna, el jove finalment no entrà en presó perquè l'Audiència de Navarra va rebaixar en un dia la pena de presó per discrepar sobre el fet com es va calcular la condemna en primera instància.

I el desembre de 2019, d'altra banda, el jutjat penal número 1 de Pamplona va condemnar a un any i mig de presó un veí de Madrid de 39 anys que el desembre de 2018 va crear el web anomenat El Tour de La Manada. El lloc oferia un recorregut per les localitzacions on va tindre lloc la violació en grup.

En el cas del veí de Torrevella, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha detallat que el jutjat d'instrucció número 2 de Torrevella va encausar en el seu moment un veí d'aquesta localitat del Baix Segura per la difusió en el web d'una de les cares del DNI de la jove víctima de La Manada.

Després de concloure la instrucció, l'acusació particular, que representa la víctima, va presentar un escrit d'acusació amb penes de presó i el jutjat ha decretat l'obertura de judici oral. D'aquesta manera, ha acordat elevar la causa per a enjudiciament en un jutjat penal per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets.

També et pot interessar

stats