Condemnat a un any de presó l'autor d'un web que es burlava de la víctima de La Manada

La pàgina oferia un recorregut per les localitzacions de la violació grupal.

Els membres de La Manada condemnats per una violació grupal en les festes de Sant Fermí de 2016
Els membres de La Manada condemnats per una violació grupal en les festes de Sant Fermí de 2016

La titular del jutjat penal número 1 de Pamplona ha condemnat a un any i mig de presó a un veí de Madrid de 39 anys que al desembre de 2018 va crear el web anomenat El Tour de la Manada. El lloc oferia un recorregut per les localitzacions on van tindre lloc la violació grupal perpetrada en les festes de Sant Fermí de 2016.

D'acord amb l'acusació particular i en contra del criteri del fiscal, que havia reclamat l'absolució, la jutge considera al processat autor d'un delicte contra la integritat moral i l'obliga a indemnitzar a la víctima amb 15.000 euros. La sentència pot ser recorreguda davant l'Audiència de Navarra.

La magistrada considera que arran la creació de la web, la víctima de la violació va veure agreujat el trastorn d'estrés posttraumàtic crònic que pateix i pel qual continua rebent tractament psicològic. "Sens dubte cosificava la figura de la víctima d'un greu delicte contra la llibertat sexual”, es pot llegir. 

En el juí, la denunciant va explicar que el contingut de la web no li va semblar una broma en general, sinó que va pensar que reien d'ella. Va manifestar que li va avergonyir que hi haguera persones que pogueren passejar-se pel lloc en el qual va ser osbjecte de l'agressió, uns sentiments d'humiliació que va acreditar davant del tribunal la terapeuta que va assistir la víctima. La dona va renunciar a eixir al carrer i anar a la universitat perquè després del tour tornaren a fer-se públiques les seues dades i tenia “pànic a ser reconeguda”.

La magistrada rebutja que l'acció puga contextualitzar-se com una broma o ironia, tal com va defendre l'acusat en el torn d'última paraula. Per contra, conclou que el seu web "cosifica la figura de la víctima d'un greu delicte contra la llibertat sexual”.

També et pot interessar

stats