Un terç de les valencianes i valencians viuen en risc de pobresa i exclusió social

Arreu del món, el nombre de persones que viuen en condicions pròximes a la fam s'ha multiplicat per sis des que va començar la pandèmia

Imatge de la concentració a la ciutat de València aquest dissabte
Imatge de la concentració a la ciutat de València aquest dissabte / Pobresa Zero

Pobresa Zero, una iniciativa anual que aglutina més de 180 ONGD, entitats socials, sindicats i universitats, enguany assenyala els responsables polítics per a exigir-los que prenguen mesures immediatament per a acabar amb la desigualtat global. Sota el lema #ExcusesZero, la plataforma ha organitzat una vintena d'activitats com ara xarrades en escoles, accions reivindicatives en mercats municipals, debats en línia, performances i concentracions al carrer del 10 al 17 d'octubre, Dia Mundial Contra la Pobresa.

La campanya de 2021 se centra en el canvi de tendència de la pobresa, que després de 30 anys descendint a poc a poc, ha tornat a créixer des de l'inici de la pandèmia.

A la Comunitat Valenciana un 29,3% de la població, vora 1,5 milions de persones, viuen en risc de pobresa o exclusió social segons l’últim informe de la Xarxa Europea de Lluita Contra la Pobresa (EAPN en anglés).

Arreu del món, el nombre de persones que viuen en condicions pròximes a la fam s'ha multiplicat per sis des que va començar la pandèmia. El 40% de les persones que estan en situació de pobresa viuen en zones afectades per la violència o els conflictes.

A més, el canvi climàtic portarà a la pobresa a entre 68 milions i 135 milions de persones abans que acabe la dècada i, segons denuncia aquesta campanya, els països rics han reduït en un 35% l'Ajuda Oficial al Desenvolupament per als països empobrits.

Davant aquestes dades, que han augmentat significativament respecte a l'any anterior, Pobresa Zero emfasitza que "la crisi no és un pretext" i exigeix la fi de la desigualtat, alhora que remarca la necessitat d'actuar més enllà de l'àmbit nacional o local. La pàgina web www.pobresazero.org recull adhesions de la ciutadania, tant de persones anònimes com públiques i de tota mena d'entitats al manifest d'aquesta edició.

Aquest divendres a Alacant s'han iniciat les concentracions d'enguany a les principals ciutats del País Valencià, que continuen aquest dissabte a les 18 hores a Castelló de la Plana, València i Elx.

També et pot interessar

stats