La plataforma Pobresa Zero es manifesta per un model socioeconòmic més just i solidari

Al voltant d'un milió de persones a la Comunitat Valenciana viuen en la pobresa, un de cada cinc habitants.

L'acte realitzat aquest matí, a València
L'acte realitzat aquest matí, a València / À Punt NTC

Al voltant d'un milió de persones a la Comunitat Valenciana viuen en la pobresa, un de cada cinc habitants, i quasi la meitat estan en situació de pobresa extrema. Dades molt preocupants que es preveu que s'agreugen després de la pandèmia. Demà és el Dia Mundial per a l'Erradicació de la Pobresa, un bon moment per a la conscienciació.

La plataforma Pobresa Zero, amb la participació de més de 180 ONG, vol conscienciar sobre la necessitat de reconstruir el model econòmic i social des d'una perspectiva justa i solidària. Amb una simbòlica performance, realitzada en el Centre del Carme de València, la plataforma ha reivindicat que es garantisquen drets tan fonamentals com l'accés a l'aigua, la sanitat, la vivenda, l'alimentació o l'educació.

Maite Puertes, coordinadora de la plataforma Pobresa Zero, exigeix que de cara als pressupostos de l'any vinent, es tinga en compte que aquestes reivindicacions són "absolutament prioritàries". Puertes ha afegit que "necessitem polítiques públiques que donen resposta a aquestes necessitats tan aclaparadores".

Aquest matí també s'ha fet una concentració a Castelló de la Plana i aquesta vesprada, a Alacant. Demà està prevista, a les 6 de la vesprada, una cadena humana a la plaça de l'Ajuntament de València per tal de visibilitzar el Dia Mundial per a l'Erradicació de la Pobresa.

També et pot interessar

stats