Un programa de l’IVAJ dona alternatives al jovent que abandona els estudis

Joop els dona formació acadèmica i els explica en quins àmbits poden treballar en un futur

El projecte Joop dona alternatives laborals als joves que abandonen els estudis / À Punt NTC

Joop dona alternatives al jovent d’entre 16 i 21 anys que ni estudia ni treballa, amb una combinació entre l’aprenentatge acadèmic i la formació en valors. Només l’any passat va ajudar prop de 1.000 joves a recuperar l’il·lusió per estudiar i per aprendre un ofici.

Aquest programa impulsat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) dona alternatives a joves com Fran López, que ha explicat a À Punt NTC que, després d’haver abandonat els estudis totalment desmotivat i haver-se convertit en un ni-ni (ni estudia, ni treballa), Joop li ha fet recuperar les ganes d’aprendre i pensar en el seu futur, a més de les ganes de viure. 

Joop, que es finança amb fons de la Unió Europea, no només els dona formació acadèmica, sinó que també els proporciona ferramentes socials perquè aprengen a relacionar-se amb la gent i vegen reforçada la seua autoestima. 

A més, la formació inclou la visita a empreses perquè coneguen possibles oficis als quals es poden dedicar i puguen decidir en quins àmbits, tant formatius com laborals, es veuen treballant en un futur, indica la professora del programa, Laura Llinares. 

L’alumnat, que té entre 16 i 21 anys, es mostra molt satisfet amb els resultats del programa. Els fa sentir motivats i tornar a creure en ells mateixos i les seues capacitats per a trobar una faena. 

Dels prop de 1.000 joves de tota la Comunitat Valenciana que van participar en aquest programa l’any passat, un 66% va aconseguir l'objectiu de reprendre els estudis o començar a treballar.

També et pot interessar

stats