Un dels membres de La Manada de Pamplona admet els fets i demana perdó a la víctima

El Prenda, condemnat a 15 anys de presó, envia una carta a l’Audiència de Navarra en què manifesta “un total penediment” per violar i gravar l’agressió dels santfermins de 2016

José Ángel Prenda accedeix als jutjats de Sevilla en una imatge d'arxiu
José Ángel Prenda accedeix als jutjats de Sevilla en una imatge d'arxiu / Europa Press

José Ángel Prenda, un dels cinc joves de La Manada, que va violar, va gravar i va abandonar una xica a Pamplona en els santfermins de 2016 ha reconegut els fets i ha demanat perdó a la víctima. El condemnat, conegut com El Prenda, ha mostrat aquesta actitud a través d’una carta que ha enviat a l’Audiència de Navarra des de la presó de Cadis on compleix condemna, segons publiquen els diaris de grup Prensa Ibérica. 

En el seu escrit, datat en juliol, el condemnat mostra el seu “total penediment” per l’agressió sexual a la víctima, el que suposa un reconeixement dels fets, una cosa que no havia ocorregut fins ara. Des que va transcendir el delicte, i durant cinc anys, Jose Ángel Prenda havia acusat la jove violada d’inventar-se els fets. 

“Vull manifestar a títol personal […] el meu total penediment pel delicte pel qual complisc aquesta condemna i la meua sol·licitud personal de perdó a la víctima pels danys causats, els quals lamente profundament, i així mateix als seus familiars directes", va escriure El Prenda des del mòdul número 11 del centre penitenciari Puerto III (Cadis), on compleix quinze anys de condemna. Per ara, ells és l'únic dels cinc violadors que ha admés els fets.

En la carta que firma El Prenda, també demana a la sala que transmeta el seu perdó a la víctima i a la seua família, “a través dels mitjans dels quals disposa l’administració de justícia per a fer-ho". Ara bé, en la misiva el condemnat a quinze anys de presó també demana a la justícia que el seu reconeixement i penediment “conste en el seu expedient penitenciari”, una petició amb la qual El Prenda buscaria avals per als seus permisos penitenciaris. José Ángel Prenda ha complit ja la quarta part de la seua condemna de 15 anys, de manera que ja pot demanar permisos d’eixides de la presó.

Una de les circumstàncies que sol tindre en compte el jutge de vigilància penitenciària és, precisament, si ha reconegut el delicte, si ha demanat perdó a la víctima o si ha reparat el dany ocasionat, entre altres circumstàncies. De fet, en la carta a la qual han tingut accés els diaris de Prensa Ibérica, el pres afirma que “treballarà incansablement per a reparar aquest dany” causat a la víctima. 

També et pot interessar

stats