El Constitucional rebutja de ple el recurs dels condemnats de La Manada

Els magistrats no veuen justificada l'especial transcendència de la petició

Els membres de La Manada d’esquerra a dreta: Ángel Boza, Antonio Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero
Els membres de La Manada d’esquerra a dreta: Ángel Boza, Antonio Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero / Europa Press

El Tribunal Constitucional ha rebutjat de ple el recurs que van presentar els cinc membres de La Manada condemnats per la violació de les festes de sant Fermí de 2016 per no haver justificat l'especial transcendència de la petició.

Segons el text, el tribunal de garanties ha decidit no admetre'l a tràmit per haver incorregut el recurs en el "defecte inesmenable de no haver satisfet de cap manera la càrrega consistent a justificar l'especial transcendència constitucional, la qual cosa requereix una argumentació específica".

D'aquesta manera, els magistrats del Constitucional ni tan sols han entrat a estudiar el fons del recurs que van presentar Ángel Boza, Antonio Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero, després que el Tribunal Suprem incrementara a quinze anys la condemna inicial de l'Audiència Provincial de Navarra.

Malgrat la inadmissió, els membres de La Manada ja han recorregut davant totes les instàncies judicials espanyoles, cosa que els permet al·legar davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Condemna de quinze anys de presó

Els cinc homes van ser condemnats per l'Audiència Provincial de Navarra a nou anys de presó per abús sexual, però el juny de l'any passat el Tribunal Suprem va revocar la sentència i va elevar les condemnes a quinze anys per considerar que el delicte que van cometre va ser el de violació continuada amb els agreujants específics de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones.

L'alt tribunal va condemnar el guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero a dos anys més de presó, un total de 17, com a responsable del delicte de robatori amb intimidació del telèfon mòbil de la víctima.

També et pot interessar

stats