La víctima de La Manada: "El pitjor no va ser el que vaig viure, sinó el que va vindre després"

Primeres declaracions després de la condemna del Tribunal Suprem a quinze anys de presó per violació.

Concentració convocada per col·lectius feministes per a celebrar la decisió del Tribunal Suprem
Concentració convocada per col·lectius feministes per a celebrar la decisió del Tribunal Suprem / Fermín Cabanillas (Efe)

La víctima de La Manada ha afirmat aquest divendres en una carta que el procés pel qual ha passat ha sigut “llarg, intens i esgotador” i ha reconegut que “el pitjor no va ser la situació viscuda, sinó tot el que va vindre després”. Tot i això, assegura que "ha valgut la pena” i que “a poc a poc està recuperant la seua vida”.

Aquestes han sigut les primeres declaracions de la jove una setmana després de la decisió del Tribunal Suprem, que ha elevat de nou a quinze anys de presó la pena imposada als cinc acusats per un delicte d’agressió sexual (violació) comés en les festes de Sant Fermí de 2016, i no d’abús sexual com va considerar inicialment el Tribunal Superior i l’Audiència de Navarra.

La jove no s’oblida de tota la gent que ha eixit als carrers i els ha agraït el seu suport: “Gràcies per no haver-me deixat sola. Us estaré eternament agraïda, però no soc cap heroïna, la força per a continuar, moltes vegades, me l’ha donada tota aquesta calor i suport que he sentit en aquest camí”. Com a conclusió de la missiva, ha recordat que cal denunciar casos com aquest: “Conteu-ho, no els deixeu guanyar a ells”.

També et pot interessar

stats