Un local de menús de Santa Pola es nega a demanar el certificat covid

El cartell del restaurant contra "el passe covid inconstitucional" s'ha fet viral pel ressò d'un compte negacionista de Twitter

El cartell contra el passaport covid penjat pel restaurant de Santa Pola que s'ha fet viral
El cartell del restaurant de Santa Pola contra el certificat covid que s'ha fet viral / À Punt NTC

La imminent aprovació del passaport covid ha alçat els primers senyals de contestació a la Comunitat Valenciana. Des de l'extrema dreta de l'arc parlamentari, Vox ha anunciat ja un recurs contra el decret que regula la implantació del document com a requisit d'accés a establiments de restauració i oci de més de 50 persones, així com per a les visites a hospitals i residències. En paraules de la síndica Ana Vega, aquest certificat que revela si la persona està o no vacunada suposa una "vulneració flagrant dels drets" de la ciutadania i obliga els treballadors i treballadores a fer de policies per a recavar "dades ultrasensibles".

Adverteix Vox, a més, del risc que suposa per als locals d'aforament inferior de 50 comensals, en els quals aventura un efecte crida i una possible "sobreexposició".

Un restaurant de Santa Pola, "zona lliure"

Un d'aquests locals, el restaurant de menú mediterrani La Piedra Bar & Grill de Santa Pola (Baix Vinalopó) s'ha anticipat al recurs i el discurs de Vox, fent públic el seu rebuig a la mesura amb un cartell que identifica l'establiment com a "zona lliure" del document. La seua propietària, Kristy Haynes, d'origen anglés però amb trenta anys de residència a Espanya, ha decidit sacrificar guanys reduint l'aforament de 80 a 50 persones ["aforro" (sic), segons el missatge que ha penjat a l'entrada] per a no tindre l'obligació de demanar el certificat, en coherència amb les seues idees i en protesta per la mesura.

"Arriba un punt en què la situació és com una dictadura. Tothom ha d'aportar el seu gra d'arena i dir el que pensa", ha explicat Haynes a preguntes d'À Punt.

Viralitzat per un compte negacionista

"No al passe covid inconstitucional (sic)", es llig en el cartell amb què dona la benvinguda a la clientela i que s'ha fet viral després que el compartira un conegut compte negacionista. El tuit, que convida a felicitar el local, ha encoratjat persones amb plantejament similars, com és el cas de Deborah Álvarez, que escriu: "Així es fan les coses, ja està bé d'amagar-se!!! Que sàpien els borrecs que no som una raça en perill d'extinció!!! Que existim i som molts!!!".

A Kristy Haynes no l'incomoda el suport d'aquest compte, però matisa que tot i l'objecció de consciència amb el certificat covid, al seu local compleixen la resta mesures (distància de seguretat entre taules, mascareta i ventilació). Tanmateix, admet que té certs dubtes sobre la vacunació, perquè segons explica ha vist contagiar-se persones que havien rebut alguna dosi. "Una no sap que pensar ni que creure", lamenta Haynes, que opina que el certificat covid obligatori provoca enfrontaments entre ciutadans. "Ens estan forçant a una guerra entre nosaltres, entre les persones vacunades i les que no ho estan", denuncia des de Santa Pola la restauradora.

També et pot interessar

stats