Un llamp trenca un fumeral a Alcoi

Emergències ha decretat riscos de nivell groc per pluges, tempestes i fenòmens costaners  

Imatge de la ximeneia trencada per l'impacte d'un raig a Alcoi
Imatge del fumeral trencat per l'impacte d'un llamp a Alcoi / Twitter: @jpalgrg

El Centre de Control d'Emergències de la Generalitat ha decretat riscos de nivell groc per pluges, tempestes i fenòmens costaners durant aquest dimarts, i ha ampliat fins a la mitjanit de hui l'avís groc per precipitacions a totes les comarques del nord, les del sud de València i del nord d'Alacant.

Aquestes precipitacions podrien arribar fins als vint litres per metre quadrat en una hora, a més d'anar acompanyades de tempesta. Per exemple, en localitats com ara Alcoi i Xodos (Alcalatén) s'han superat els 20 l/m² en poc més de mitja hora. A més, a la capital de l’Alcoià, on s’han acumulat ja entre 25 i 43 l/m², un llamp ha impactat contra el sostre d'una vivenda i ha fet un forat al fumeral. 

Precaució a la mar i a les carreteres

Pel que fa a la mar, està activat l'avís groc a València i Alacant, amb una previsió d'ones d'entre 2 i 3 metres i vent de força 7.

A més, la DGT ha demanat extremar la precaució a totes les persones que circulen per les carreteres de la província de Castelló a causa del mal oratge. 

De moment, la previsió d’Emergències per a demà dimecres és de nivell groc per fenòmens costaners al litoral sud d’Alacant.

També et pot interessar

stats