Un jutjat de Sueca processa una funcionària per consultar l'expedient de violència de gènere sobre Rocío Carrasco

La Fiscalia havia denunciat set funcionaris valencians per accedir a les dades del sistema Viogen

Rocio Carrasco
Rocío Carrasco

El jutjat de primera instància i Instrucció número 4 de Sueca ha processat una funcionària per consultar l'expedient de violència de gènere sobre Rocío Carrasco.

Segons han confirmat fonts judicials, el jutjat ha dictat un acte de transformació de diligències prèvies en procediment abreujat contra una investigada per fets que poden ser constitutius d'un delicte contra la intimitat comés per funcionari públic.

En concret, la investigada està acusada d'accedir de manera indeguda a través del sistema informàtic a l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco.

Arran del primer capítol de la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva, emesa per Telecinco, es van localitzar a les províncies de València, Castelló i Alacant diferents entrades a l'expedient de Rocío Carrasco per part de diversos funcionaris.

Des de la Fiscalia es va obrir llavors unes diligències per a investigar els fets, en els quals almenys una desena de persones amb accés al sistema de Viogen, al qual poden entrar, a més de la Policia i jutges, funcionaris que treballen en Serveis Socials, havia consultat l'expedient de la filla de Rocío Jurado.

Interior va detectar aquest fet i, després de comprovar que eixes persones no tenien relació amb el cas –es pot rastrejar la identitat, ja que el personal autoritzat disposa d'una clau en ser informació confidencial–, va bloquejar l'accés.

Ara, el jutjat de Sueca ha decidit continuar la investigació per a una de les funcionàries, que ha sigut processada.

També et pot interessar

stats