La Fiscalia de València investiga nou funcionaris per dotorejar l'expedient de Rocío Carrasco

Suposadament van accedir després de l'emissió del documental en què la dona ha denunciat maltractaments, tot i ser aliens a la causa

Investiguen una desena de funcionaris valencians que haurien dotorejat l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco

La Fiscalia de València ha obert una investigació pel presumpte accés a l'expedient de Rocío Carrasco de funcionaris públics aliens a la causa. La consulta es va fer amb posterioritat a l'emissió dels primers capítols del documental de Telecinco en què ha acusat de violència masclista el seu exmarit, Antonio David Flores.

Fonts de la Conselleria de Justícia han confirmat a À Punt l'obertura d'un expedient d'informació reservada a nou treballadors i treballadores, el pas previ a l'obertura, si fora el cas, d'un expedient disciplinari. A les persones investigades, les han apartades temporalment de les seues funcions d'atenció a víctimes de maltractaments.

Suposadament, van accedir de manera indeguda des del sistema de vigilància de víctimes de violència masclista, Viogén, un programari que identifica l'autor de la consulta. Segons la informació, que ha avançat El País, s'han detectat entrades a València, Alacant i Castelló, encara que no es descarta que n'hi haja hagut més des d'altres zones d'Espanya.

L'accés a aquests expedients està limitat a un determinat grup de funcionaris, membres de les forces i cossos de seguretat o personal de l'administració de justícia, i la consulta sempre deixa constància de qui l'ha feta.

L'àrea de violència de gènere de la secretaria d'Estat de Seguretat va detectar les consultes irregulars durant tasques rutinàries de control, segons fonts del Ministeri de l'Interior citades per Efe. Arran del coneixement d'un possible accés inadequat es va bloquejar l'entrada a l'arxiu als funcionaris sospitosos. Segons les mateixes fonts, tots treballen a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats