El testimoni de Rocío Carrasco dispara les consultes al 016

El Ministeri d'Igualtat assegura que del 22 al 28 de març, la posterior a l'emissió, les consultes telefòniques al 016 van pujar un 41,9% respecte a la setmana anterior

Rocío Carrasco, en un moment de l'entrevista en Tele5 / Europa Press
Rocío Carrasco, en un moment de l'entrevista en Tele5 / Europa Press

La sèrie documental de televisió sobre la vida de Rocío Carrasco, la filla de Rocío Jurado, que va trencar dos dècades de silenci per a denunciar públicament, en horari de màxima audiència, els maltractaments a què la sotmetia l'exmarit, Antonio David Flores, ha tingut un gran impacte en les consultes al 016. El Ministeri d'Igualtat ha fet públic aquest dimarts que en la setmana del 22 al 28 de març, justament la posterior a l'emissió, les consultes telefòniques al 016 van pujar un 41,9% respecte a la setmana anterior (de 1.458 a 2.069); les consultes al correu electrònic 0016-online@igualdad.gob.es van augmentat un 384% (de 19 a 92), i al WhatsApp 600 000 016, un 1.464% (de 31 a 485).

Des del departament d'Irene Montero han explicat que aquest "impacte elevat" a partir del dilluns 22 respon al fet que els mitjans de comunicació han publicitat aquests serveis d'atenció a les víctimes de violència masclista, la qual cosa ha tingut una "forta repercussió". El volum de telefonades s'ha vist especialment incrementat entre les 17 i les 19 hores, ha afegit Igualtat, tram que coincideix amb l'emissió del programa televisiu.

"S'observa que quan els mitjans tracten aquesta qüestió, i donen difusió a testimonis sobre violència masclista i, al seu torn, informen dels recursos disponibles per a les dones que la pateixen, són un altaveu per a arribar a totes les dones víctimes, fet que produeix un increment de les consultes", ha assegurat el ministeri en un comunicat.

I en Twitter, la titular d'Igualtat ha escrit aquest dimarts que el ministeri "estarà sempre allà on una dona conte la seua història, perquè ella i totes les dones que l'escolten sàpien que no estan soles", i que estan al seu servei fins a acabar amb totes les formes de violència contra les dones. "El nostre objectiu és que totes les dones, totes, sàpien que no estan soles, coneguen els recursos que tenen disponibles i se senten segures per a utilitzar-los. Moltes vegades això passa quan una dona s'identifica amb una altra dona que fa el pas d'explicar-ho públicament", ha afegit Montero. "Les institucions us creuen. No esteu soles. La societat està amb vosaltres. Mai és tard per a denunciar i reparar", han dit a les víctimes des del seu departament.

També et pot interessar

stats