Un jutjat ratifica les restriccions en l'oci adoptades per la Conselleria de Sanitat
Els locals d'oci d'Alacant han recorregut el decret davant el TSJCV i han demanat la suspensió cautelar de la resolució.
El jutjat contenciós administratiu número 10 de València ha ratificat les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal en una resolució de 17 d'agost, per la qual s'acordaven mesures addicionals en l'oci per a tota la Comunitat Valenciana durant 21 dies naturals, per a frenar la propagació de la Covid-19.
En la resolució s'especifica textualment que les mesures "persegueixen una fi constitucionalment legítima; que la seua adopció es troba emparada per una norma amb rang legal; i que existeix proporcionalitat de la mesura de manera que és idònia i necessària als fins constitucionalment legítims que s’hi pretenen".
El text afig que, com a conseqüència de la situació de crisi actual, "es considera prudent ratificar les mesures preventives acordades per l'autoritat sanitària amb suficient suport legal i adreçades a un fi constitucionalment legítim", afig.
Pel que fa al principi de proporcionalitat, la interlocutòria diu "que resulta de la doctrina del Tribunal Constitucional, sent adequades a l'objecte pretés i no constant la possibilitat d'unes mesures menys oneroses o lesives per a la consecució de l'objectiu proposat".
Les restriccions inclouen la suspensió de l'activitat de l'oci nocturn (discoteques, bars de copes, sales de ball i karaokes), la prohibició de fumar al carrer, terrasses i platges si no es pot guardar la distància interpersonal de dos metres i el tancament de tots els establiments d'hoteleria i restauració a la una de la matinada.
Els locals d'oci d'Alacant ja han recorregut el decret davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i han demanat la suspensió cautelar de la resolució en considerar que és la més restrictiva de totes les comunitats autònomes.
A més, els empresaris valencians i la Federació de l'Oci i el Turisme demanen seguretat jurídica i claredat legislativa en l'aplicació de les restriccions, ja que denuncien que la resolució que inclou les mesures és un calaix de sastre carregat d'indefinició i incongruències. Es queixen que la norma és molt restrictiva amb el sector de l'oci nocturn, però deixa la porta oberta, per exemple, perquè els prostíbuls continuen amb en actiiu. Per la seua banda, la CEV sol·licitarà que s'establisquen "mesures compensatòries" que pal·lien els efectes de les restriccions aplicades per la Generalitat en aquest sector.