Un jove de Moixent, quart valencià cornejat en els 'encierros' dels Sanfermines

Tres homes han quedat ferits per banya de bou aquest dilluns en una carrera frenètica i perillosa en què els exemplars de Cebado Gago han sembrat el terror entre els corredors 

Un moment de la carrera del cinquçe 'encierro' de les festes de Sant Fermí
Un moment de la carrera del cinqué 'encierro' de les festes de Sant Fermí / Rodrigo Jiménez (Efe)

Les festes de Sant Fermí del 2022 estan resultant ser especialment accidentades per als participants de la Comunitat Valenciana. El cinqué encierro s'ha saldat amb tres corredors ferits per banya de bou, un dels quals és un jove de Moixent de 29 anys, segons el comunicat mèdic actualitzat per l'Hospital de Navarra aquest dilluns. El xic eleva a quatre els valencians cornejats durant els populars encierros celebrats fins ara a Pamplona, quasi un per dia. 

El d'aquest dilluns ha estat protagonitzat per bous de la ramaderia gaditana de José Cebada Gago, que han mamprés una carrera turbulenta i angoixant de tres minuts i dotze segons de durada en la qual han envestit diverses vegades els mossos. Era la trenta-dosena vegada que els Cebada Gago participaven en els Sanfermines, i no han defraudat. Les escenes més perilloses s'han vist en els trams de Telefonica, el carreró i la plaça de bous, en què un dels bous s'ha acarnissat durant uns segons amb un corredor caigut. 

Pel que fa al moixentí cornejat, presenta una ferida per banya de bou al genoll i està estable, d'acord amb l'informe mèdic. Els altres dos cornejats són un australià i un navarrés que han hagut de ser operats en la mateixa infermeria que s'ha instal·lat a la plaça de bous per les ferides que els han provocat les cornades al genoll i la zona inguinal, respectivament. D'altra banda, hi ha cinc homes ferits més per contusions i traumatismes derivats de la carrera, tots amb pronòstic lleu.

Es dona la circumstància que en l'encierro de diumenge també va resultar cornejat un altre jove de Moixent de 28 anys, una edat molt semblant a la del lesionat aquest dilluns. A aquests dos xics cal sumar dos homes més que completen el balanç de ferits en els actes taurins de la capital navarresa. Dissabte un corredor castellonenc era cornejat amb pronòstic lleu i divendres Fernando Beltrán, un veí de 34 anys de Faura, va resultar ferit en el segon encierro

El primer dia de la festa gran de Pamplona va ser el que deixà la víctima més greu, una jove de 16 anys de Huarte (Navarra) amb un traumatisme cranioencefàlic lleu i amputació de palpís en un dit.

També et pot interessar

stats