Una carrera ràpida obri els 'encierros' de Sant Fermí

Cinc joves han sigut traslladats a l'Hospital de Navarra per contusions i colps després de patir caigudes durant la carrera amb els bous

Els bous a la seua arribada a la corba el carrer de l'Estafeta durant el primer 'encierro' dels Santfermins
Els bous quan han arribat a la revolta el carrer de l'Estafeta durant el primer 'encierro' dels Sanfermines / Villar López (Efe)

Els bous de la ramaderia gaditana de Núñez del Cuvillo han obert el primer encierro dels Sanfermines del 2022 amb una carrera ràpida, de 2,35 minuts amb moments de tensió, com el viscut en l'entrada a la plaça, on s'ha format un muntó de corredors.

Puntual, a les huit del matí, 1.089 dies després de l'últim encierro celebrat a Pamplona, el ramat ha partit dels corrals de Santo Domingo agrupat i encapçalat pels cabestres, encara que de seguida els bous han pres el comandament, la qual cosa ha propiciat boniques carreres dels mossos.

Els Núñez del Cuvillo, en la seua onzena participació a Pamplona, han mostrat un comportament noble en una carrera en la qual s'han produït nombroses caigudes, amb cinc ferits traslladats a l'hospital.

Després dels preceptius càntics a Sant Fermí, els mansos han guiat els bous fins al contacte amb els corredors, que enguany s'ha avançat deu metres. En aquest primer tram, de Santo Domingo, l'encierro ha transcorregut net, amb els bous agrupats i amb algun agranant cap a l'esquerra.

Al carrer de l'Estafeta és on s'han vist les millors carreres dels mossos que, malgrat la gran velocitat dels bous, han trobat llocs davant de les astes en un ramat estirat i encapçalat per quatre bous.

La rapidesa a la qual anaven els bous ha fet que en aquest tram s'hagen produït nombroses caigudes de corredors i fins i tot algun xicotet muntó.

Un dels bous ha xocat contra el clos de la part dreta del tram de Telefonica, mentre s'anaven congregant nombrosos corredors en l'entrada a la plaça, la qual cosa ha fet que es produïra una aglomeració de mossos ja en l'arena de la plaça.

El ramat ha entrat a poc a poc i sense majors dificultats als corrals de la plaça, que aquest 7 de juliol celebra el seu centenari amb una correguda mixta, poc habitual a Pamplona, en la qual actuarà el joneguer navarrés Pablo Hermoso de Mendoza i els toreros Morante de la Puebla, El Juli i Roca Rey.

Cinc corredors traslladats a l'hospital per contusions i colps

Cinc persones han sigut traslladades a l'Hospital Universitari de Navarra després de participar en el primer encierro de les festes de Sant Fermí, tots per contusions i colps després de patir caigudes durant la carrera.

Els ferits són un corredor de 25 anys que ha patit una caiguda en els carrers d'Espoz i Mina; un jove menor de 18 anys, amb una contusió amb deformitat al braç que ha patit a la plaça de l'Ajuntament; i un home de 25 anys amb una contusió amb deformitat a l'Estafeta.

A aquests tres se sumen dos traslladats des de la infermeria de la plaça de bous, un amb una luxació acromioclavicular amb pèrdua de consciència, i un altre després de patir l'amputació de la falange distal en un dit.

També et pot interessar

stats