Les festes de Sant Fermí omplin de festa Pamplona al cap de dos anys de suspensió

L'exfutbolista Unzué ha dedicat el llançament del txupinazo als sanitaris i els malalts amb ELA. Comencen 204 hores de festa fins al 14 de juliol

L'exfutbolista Juan Carlos Unzué dona el chupinazo des del balcó de l'Ajuntament de Pamplona aquest dimecres donant inici als Sanfermins 2022
L'exfutbolista Juan Carlos Unzué dona el txupinazo des del balcó de l'Ajuntament de Pamplona aquest dimecres / Jesús Diges (Efe)

Pamplona s'ha submergit aquest migdia en les festes de Sant Fermí del 2022, després de dos anys de suspensió de les festes per la pandèmia de covid-19.

Malgrat la pluja que ha caigut en diferents moments durant el matí, milers de persones s'han aplegat a la plaça Consistorial i els voltants per a gaudir de l'inici de les festes.

L'exfutbolista i exentrenador navarrés Juan Carlos Unzué, immers a donar visibilitat a l'ELA, malaltia que pateix, ha sigut l'encarregat d'encendre la metxa del txupinazo des del balcó de l'Ajuntament.

Unzué ha dedicat les seues paraules als sanitaris i les persones que han ajudat en tota la pandèmia i també a tots els malalts amb ELA.

El txupinazo ha fet recórrer l'alegria entre els milers de pamplonesos i visitants que esperaven l'inici de les festes vestits de blanc i amb el mocador roig alçat al cel, al crit de "San Fermín, San Fermín".

Els mossos s'han anat lligant el mocador al coll i han gaudit de l'alegria i la música en els primers compassos de la festa per a començar 204 hores de festa, que acabaran el 14 de juliol amb el Pobre de mi.

Centenars de persones gaudeixen de la festa a Pamplona
Centenars de persones gaudeixen de la festa a Pamplona / Rodrigo Jiménez (Efe)

Més de 530 actes, entre altres, els huits encierros

L'Ajuntament de Pamplona ha programat 532 actes per a les festes de Sant Fermí, inclosos els huit encierros. El primer tindrà lloc aquest dijous, dia gran de les festes, amb els bous de Puerto de San Lorenzo.

A més, la Ciutadella de Pamplona acollirà del 6 al 14 de juliol els llançaments del XXI Concurs Internacional de Focs Artificials d'Autor de Sant Fermí, que aplegarà nou dissenyadors de cinc països.

La música també estarà present durant les festes en multitud d'espais. Lola Índigo (dia 6), La Oreja de Van Gogh (dia 10), La M.O.D.A. (dia 12) o Camela (dia 13), estan entre els artistes que amenitzaran les nits a la plaça de Los Fueros. A la plaça de la Compañía es tornarà a apostar pel jazz i les músiques del món.

La plaça del Castillo renova enguany la seua programació musical. A les vesprades, des de les 19 hores una selecció de DJ locals s'encarregaran de punxar música de festa per a, després dels focs, donar pas a altres punxadiscos espanyols, en l'espai anomenat Sound Fermin.

També et pot interessar

stats