Un informe de la Generalitat constata el creixement econòmic de la Comunitat Valenciana

L'estudi assenyala l'augment d'empreses creades i de l'activitat industrial, dos indicadors que posen en relleu la fortalesa de l'economia valenciana

Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes
Imatge d'arxiu de la planta de Ford d'Almussafes / Europa Press

Un informe elaborat per la Direcció General d'Anàlisi afirma que l'economia de la Comunitat Valenciana continua creixent per damunt de la mitjana nacional. La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha assegurat que “les expectatives de cara a la tardor són de confiança absoluta per la fortalesa que està demostrant la nostra economia”.

Segons apunta el document, el nombre d'empreses inscrites en la Seguretat Social ha augmentat enguany i “duplica l'avanç observat a Espanya”. A més, les últimes dades indiquen que l'activitat industrial ha augmentat un 5,4% a l'agost respecte al 2021. Aquest indicador és particularment rellevant, explica Berenguer, perquè mesura l'evolució de la quantitat i qualitat de la producció industrial valenciana: “Si creix, també creix la nostra economia”.

Amb aquestes dades, la directora general ha destacat la gestió del Consell, “prioritzant l'estabilitat i el consens en les mesures per a contindre l'impacte de la inflació”, i ha afirmat que l'executiu valencià “continuarà actuant amb l'objectiu clar d'atallar els efectes d'un context internacional complex”.

Augmenta la creació d'empreses el 2022

D'altra banda, la directora general ha destacat l'augment del teixit empresarial experimentat al nostre territori entre gener i agost del 2022, que se situa en el 3,3% respecte al mateix període de l'any anterior.

A la província d'Alacant, el creixement ha aconseguit el 4,3% en aquest període, a València el 2,8% i a la província de Castelló l'augment ha sigut del 2,1%.

Per sectors, la construcció és la que major creixement ha experimentat, amb un 4,1% més, seguit del de serveis, amb un augment del 4% del nombre d'empreses.

En total s'han registrat al voltant de 3.000 noves empreses, que suposen un creixement interanual del 2%. A més, cal destacar que aquest augment de negocis està produint-se durant díhuit mesos seguits: per tant, des de principis del 2021.

Amb això, Berenguer ha assenyalat que la Comunitat Valenciana duplica l'avanç observat a Espanya i se situa com la tercera comunitat autònoma amb més creixement en el nombre d'empreses.

Finalment, l'activitat industrial també ha augmentat un 5,4%. El creixement més significatiu ha sigut el que han experimentat la producció de material de transport (automòbil), l'augment del qual ha sigut del 17,8% malgrat els durs ajustos de l'any passat, i la indústria agroalimentària, que ha registrat un increment del 5,2%.

També et pot interessar

stats