Economistes alerten d’una possible recessió econòmica al setembre

La inflació i la crisi energètica vaticinen una temporada més dura després de l’estiu

Tot i la força del turisme, s’han vist els primers símptomes de caiguda del mercat laboral
08 d'agost 2022 - 16:11

Creixen les veus que alerten d'una forta crisi econòmica quan acabe l'estiu. L'efecte del turisme i les ganes d'eixir, després de passar el pitjor de la pandèmia, han ajornat el colp, però a partir de setembre s'espera que s'agreugen les conseqüències d'una crisi energètica i inflacionista que no dona treva.

Tot i la força del turisme, s’han vist els primers símptomes de caiguda del mercat laboral, amb la frenada de l'ocupació més gran al juliol en dues dècades. 

Joan Ramon Sanchis, catedràtic d'Economia de l'Empresa de la UV, ha assegurat que “molt possiblement, les taxes d'atur començaran a incrementar-se d'una manera molt preocupant”.

Eduardo Bolinches, analista econòmic, ha explicat que després de l’estiu vindrà una època no tan bona. Hi ha economistes que alerten d'una forta crisi amb la inflació fregant l'11%, i els preus de l'energia disparats, ja que ningú sap fins a on es pot estirar la corda. 

“La crisi energètica està provocant una pujada desmesurada dels costos de producció de les empreses. Moltes hauran de tancar o acomiadar treballadors”, ha vaticinat Sanchis, que ha calculat que podria durar entre dos i tres anys. 

La pujada d'interessos del Banc Central Europeu per a pal·liar la inflació ja comença a encarir les hipoteques, a frenar les inversions i el consum, amb l'interrogant d'una guerra que trenca totes les previsions.

També et pot interessar

stats