Un home s'enfronta a tres anys de presó per copiar dos musicals de Disney per Espanya

L’acusat va usar sense autorització el nom i símbols de ‘Mary Poppins’ i ‘El rei lleó’

Imatge d'arxiu d'un teatre
Imatge d'arxiu d'un teatre / Shutterstock

La Fiscalia reclama tres anys de presó per a un promotor d'espectacles acusat d'usar sense autorització el nom i els símbols de la factoria Disney, concretament els de Mary Poppins i El rei lleó, als quals canviava alguna paraula o detalls de la història en executar representacions musicals.

La secció tercera de l'Audiència Provincial de València té previst jutjar aquest dimecres el responsable, que segons l'escrit d'acusació del fiscal, des de principi de 2014 va promoure i organitzar espectacles amb el reclam de Disney en tota Espanya.

Tot això, sempre segons el fiscal, "amb ple coneixement que estava vulnerant els drets de l'empresa, mitjançant l'ús de títols que induïen a confusió respecte de la versió original, com Vuelve la leyenda, El rey león, el músical infantil o Supercalifragilístico, el musical".

L'acusació pública demana per al processat una pena de tres anys de presó per un delicte contra la propietat intel·lectual i un altre contra la propietat industrial. Com a responsables civils consten tres empreses promotores d'espectacles propietat del processat, que té múltiples antecedents penals per estafa, apropiació indeguda i falsedat documental.

També et pot interessar

stats